Advies tevreden primeur-schutter Conan: Trek kunstgrasschoenen aan!

23 september 2009 1011x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Advies tevreden primeur-schutter Conan: Trek kunstgrasschoenen aan!

Op verzoek van website-eindredacteur Fred van Dongen schreef Conan Wilhelmus van DFC3 zijn ervaringen op met het nieuwe kunstgrasveld van DFC.

Conan maakte afgelopen zaterdag  het eerste officiële senioren-doelpunt van DFC op het kunstgras en schreef daarmee geschiedenis. Wat vindt hij van de jongste aanwinst op de DFC-accommodatie?

Door Conan Wilhelmus
 
,,De eerste wedstrijd op het nieuwe kunstgrasveld van DFC heeft voor mij een bijzonder mooi moment opgeleverd, door het eerste (misschien niet de mooiste) doelpunt van de senioren hierop te scoren. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nooit een voorstander ben geweest van een kunstgrasveld, omdat ik vind dat je bij regen af en toe een heerlijke sliding moet kunnen maken. Dit is echter niet aan te raden op een kunstgrasveld, want daar houd je dan een lelijke wond aan over.
 
Echter na de training van vorige week donderdag waren de meningen over het kunstgrasveld hierover bij de spelers  verdeeld. De ene speler vond het zwaarder en kreeg last van zijn enkel, en de ander vond het juist weer lekker om hier op te voetballen, zelf vond ik het ook een fijn veld. Het veld licht er erg mooi en strak bij, de bal rolt goed en stuitert misschien iets minder, maar dat is denk ik een kwestie van wennen. Zoals je aan alle nieuwe dingen moet wennen.
 
Wat ook belangrijk is, is dat je kunstgrasschoenen gaat aanschaffen mocht je in de toekomst op dit veld gaan trainen en wedstrijden gaan spelen. Zelf heb ik er donderdag met voetbalschoenen op getraind en afgelopen zaterdag met kunstgrasschoenen gespeeld. De kunstgrasschoenen maken zeker een verschil het loopt een stuk soepeler dan dat je met lange noppen loopt. Een echte aanrader dus!
 
Tijdens de wedstrijd heb ik eigenlijk weinig verschil gemerkt ten opzichte van een grasveld. Het voordeel is zelfs dat wanneer je een bal een keer verkeerd aanneemt deze niet ver van je wegspringt en je zodoende alsnog balbezit kunt houden. Al met al een prima veld, een mooi veld en een veld waar wij DFC´ers nog vele punten op zullen gaan pakken! ´´

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com