3C (3): Ontlading bij Paul Koster na triomf*Terechte gelukwensen voor trainer

26 september 2009 775x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 3C (3): Ontlading bij Paul Koster na triomf*Terechte gelukwensen voor trainer

Ook nadat Oguz Sener in de tweede minuut van de blessuretijd de 1-3 binnentikte, leunde DFC´s trainer Paul Koster gespannen tegen de afrastering. Alsof hij aanvoelde dat VVAC nog een keer zou tegenscoren.

Pas na het laatste fluitsignaal ontlaadde de spanning zich bij de trainer die zijn mannen terecht feliciteerde maar ook zelf mikpunt werd van verdiende gelukwensen. Aan de tegenslag in de eerste drie competitiewedstrijden was een einde gekomen.

De eerste triomf van roodwit in de nieuwe competitie was weliswaar geen juweeltje maar wel een enorme mentale opsteker voor de komende duels. De ploeg is van de onderste stek af en heeft met 4 punten uit 4 duels aansluiting gevonden bij de middenmoot. Aanstaande zaterdag wacht een confrontatie met andermaal één van de sterkere ploegen uit de derde klasse C, het Zwijndrechtse Pelikaan. Dat deelt met Streefkerk en WNC de tweede plaats achter koploper De Alblas.

Wie die stand aan kop nader analyseert komt tot de conclusie dat DFC duidelijk al twee kanshebbers voor titel en promotie heeft ontmoet. Na het gelijkspel bij DFC won De Alblas drie wedstrijden op rij en gaat het nu fier op kop. Ook Streefkerk, vorige week met 1-2 nipt te sterk voor DFC, behoort nu al duidelijk tot de elite van 3C. In dat licht bezien hoeft DFC niet te somberen.

Dat geldt ook voor de mentale instelling. Die was vanmiddag bij VVAC uitstekend te noemen. Geen moment versagen en in eigen kracht en kunde blijven geloven, waren de pijlers waarop de terechte zege werd gebaseerd. Het past perfect in Paul Kosters filosofie van enkele weken geleden na het onterechte verlies bij Ameide: ,,Het is een stappenproces´´. Over de triomf van vandaag was de oefenmeester terecht duidelijk: ,,We hebben de wedstrijd van begin af aan beheerst´´.  (Tekst Fred van Dongen)

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com