3C (2): Valse start DFC na promotie*Nog maar één schamel puntje binnen

19 september 2009 806x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 3C (2): Valse start DFC na promotie*Nog maar één schamel puntje binnen

Door Peter de Roo

Het kan min of meer een valse start van de competitie worden genoemd. Na drie wedstrijden in de derde klasse C van het zaterdagvoetbal heeft DFC nog slechts een enkel schamel puntje veroverd. Vandaag verloren de Dordtenaren thuis met 1-2 van Streefkerk.

Op deze nederlaag viel hoegenaamd weinig af te dingen. Vooral in de eerste helft waren de gasten de betere ploeg. De mede-promovendus drukte dat vlak voor rust uit met twee doelpunten van Gertjan Lagendijk en Robert van Herk. Het was niet voor de eerste keer dit seizoen dat DFC noodgedwongen de achtervolging diende in het zetten.
 
Na de 1-2 van Marvin Hooplot, na een afgemeten voorzet van Maarten Zilverschoon, in de 53ste minuut leek de wedstrijd te kunnen kantelen. DFC was brutaler, toonde meer diepgang in het offensief, maar tot uitgespeelde kansen leidde dat niet. Nee, de beste kans was zelfs voor Streefkerk dat met spits Van den Tol bij een poging de onderkant van de lat toucheerde.
 
Het enige gevaar van de thuisclub leidde Ibo Karasahin in de slotfase van het duel in. De aanvaller van DFC dook het strafschopgebied in met de hoop om een penalty te versieren. Tegenstander De Koster trapte in deze val, maar voor scheidsrechter Van Beijsterveld was het onvoldoende om de bal op de stip te leggen. Zodoende staan de Dordtenaren voorlopig in de onderste regionen van de derde klasse C.
 
DFC-Streefkerk 1-2 (0-2). 35. Gertjan Lagendijk 0-1, 39. Robert van Herk 0-2, 53. Marvin Hooplot 1-2. Scheidsrechter: Van Beijsterveld.
Opstelling DFC: Mehmet Tokul; Davey Bommel (75. Dennis Raaymakers), Mark Jongeneel, Marcel van Nes, Nick Stam; Merijn van Groesen, Robin Ramesar (65. Deniz Ozturk), Erik Vos; Maarten Zilverschoon (70. Coskun Altintas), Marvin Hooplot, Ibo Karasahin.
 
**Meer foto´s van Babs van Beusekom staan ophttp://picasaweb.google.nl/DFC1.2009 (evt kopiëren en plakken)
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com