3C (2): Doelpuntenfestijn in slotkwartier*DFC ziet volharding laat beloond

26 september 2009 1198x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 3C (2): Doelpuntenfestijn in slotkwartier*DFC ziet volharding laat beloond

Door Fred van Dongen

Dik een uur lang leek de confrontatie tussen VVAC en DFC uit te draaien op een bloedeloos gelijkspel zonder treffers. Het ontbreken van goals werd in een aansprekende slotfase echter ruimschoots gecompenseerd met vijf doelpunten waarbij de koek uiteindelijk dik verdiend in het voordeel van DFC werd verdeeld: 2-3.
 
DFC domineerde het duel van begin af aan. Het rendement bleef voor rust beperkt tot een paar kleine mogelijkheden waarbij Maarten Zilverschoon de pech kende dat een fraaie afstandsschot van zijn voet net naast de Ottolandse vesting zeilde en een fraaie inzet van Erik Vos helaas het zelfde lot onderging. Ibo Karasahin had na een kwartier de score kunnen openbreken doch verspeelde oog in oog met VVAC-doelman Al Jan Dekker de bal aan de sluitpost van de thuisploeg.
 
De mogelijkheden voor VVAC bleven beperkt tot enkele mini-kansjes die niets opleverden omdat doelman Mehmet Tokul zich weer van de solide kant liet zien en ook na rust knap reageerde door o.m. een inzet van Erik-jan Aantjes fraai uit de linkerbovenhoek te tikken.
 
Na de hervatting gooide DFC, dat defensief nauwelijks in de echte problemen kwam, wat meer felheid in het spel. Maarten Zilverschoon ontbrak het aan wat mazzel toen achtereenvolgens Robin Ramesar en Erik Vos hem in kansrijke positie manoeuvreerden. DFC bleef overheersen. Ibo Karasahin zag een treffer afgekeurd wegens een duwfout; een kopbal van de opgekomen Marco van Woerkom na een hoekschop van Ibo belandde een paar centimeters over de lat.
 
Zuur was het zodoende dat DFC na een half uur onverwacht en onverdiend achterkwam. De ploeg wist een ten onrechte wegens buitenspel afgevlagde actie van Robin Ramesar niet tijdig te verwerken. VVAC kon zo naar hartenlust counteren over de linkerflank en via Martijn Houweling de 1-0 aantekenen.
 
Nog geen negentig seconden later kwam DFC weer langszij. Ibo Karasahin werd binnen de zestien neergelegd waarna de net ingevallen Oguz Sener vanaf elf meter feilloos de 1-1 afdrukte. Dat brak de ban bij DFC dat zich niet terugtrok om een puntje binnen te slepen maar voor de volle winst bleef gaan.
 
Die prima instelling werd aanvankelijk onjuist de kop ingedrukt toen Marvin Hooplot Ibo Karasahin lanceerde. Hoewel die achter de bal stond ging de vlag van de VVAC-grensrechter omhoog. Arbiter Wagenaar uit Goes, die uitstekend leidde, maakte toen zijn enige inschattingsfout van de middag door het vlagsignaal over te nemen en Ibo´s treffer af te keuren wegens buitenspel.
 
Ook die tegenslag verwerkte DFC voorbeeldig. En de beloning bleef niet uit. Het was aanvoerder Robin Ramesar die uit een vrije trap van Erik Vos knap de 1-2 binnenkopte. Bij VVAC moesten toen alle trossen los met ruimte voor DFC als gevolg. In de tweede minuut van de blessuretijd profiteerde Oguz Sener daar handig van op aangeven van Robin Ramesar. Koel legde hij de 1-3 in het VVAC-doel.
 
Dat Adriaan Brandwijk uit een vrije trap nog de 2-3 binnenkopte was slechts van statistisch belang. DFC´s eerste triomf in het nieuwe seizoen was een feit en daar viel geen cent op af te dingen.
 
Scoreverloop: 77m Martijn Houweling 1-0, 78m Oguz Sener (strafschop) 1-1, 85m Robin Ramesar 1-2, 45+2m Oguz Sener 1-3, 45+5m Adriaan Brandwijk 2-3.
 
Opstelling DFC: Mehmet Tokul, Dennis Raaymakers (83m Davey Bommel), Mark Jongeneel, Marco van Woerkom, Nick Stam, Erik Vos, Robin Ramesar, Merijn van Groesen, Ibo Karasahin (88m Deniz Ozturk), Marvin Hooplot, Maarten Zilverschoon (67m Oguz Sener). Wissels niet ingezet: Melvin Jongeneel, Michel Schwarz.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com