3C (1): DFC verliest bij Ameide (3-1) mede door zwakke rol scheidsrechter

10 september 2009 741x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 3C (1): DFC verliest bij Ameide (3-1) mede door zwakke rol scheidsrechter

DFC verloor z´n tweede duel in de nieuwe competitie vanmiddag met 3-1 van Ameide dat bij rust al met 1-0 leidde door een treffer van Mark de Kruijk. Een hoofdrol in het duel was weggelegd voor scheidsrechter P.A. van der Linden uit Ridderkerk die kennelijk nogal wat moeite had met de meetlat.

Overigens kwam Ameide wel erg makkelijk aan z´n doelpunten – er gingen wat organisatiefouten bij DFC aan vooraf. DFC beëindigde de wedstrijd overigens met negen man. Vlak na rust moest Oguz Sener met rood naar de kleedkamer. Hij maakte zich breed na een op hem begane overtreding waarvoor niet werd gefloten. De arbiter beoordeelde dat van afstand als slaan.
 
Aan de andere kant verzuimde Van der Linden de Ameide-speler Robin Tamming ook met rood weg te sturen nadat die Marco van Woerkom hard op de knie had geschopt. Tamming kwam weg met geel. Bij andere overtredingen verzuimde de scheidsrechter eveneens geel voor de neuzen van Ameide-spelers te tonen.
 
Met tien man wist DFC via Maarten Zilverschoon knap 1-1 aan te tekenen. Wilco Rietveld bezorgde Ameide opnieuw een voorsprong (2-1). In de slotfase zag de scheidsrechter een overtreding van de thuisploeg over het hoofd waarna Aart-jan de Wit de eindstand op 3-1 bepaalde.

In de laatste minuut moest ook DFC´s Robin Ramesar met twee keer geel voortijdig naar de kleedkamer. Hij kreeg naar zijn visie onterecht een gele kaart en trapte vervolgens de bal weg. (Tekst FvD)
 
*Uitslagen 3C: Ameide – DFC 3-1, De Alblas – MVV´58 7-2, Groote Lindt – Drechtstreek 0-1, Streefkerk – Dubbeldam 2-0, Tricht – Pelikaan 0-1, VVAC – WNC 1-0
*Stand: Pelikaan 2-6, Drechtstreek 2-4, De Alblas 2-4, Dubbeldam 2-3, WNC 2-3, MVV´58 2-3, Streefkerk 2-3, Ameide 2-3, VVAC 2-3.Tricht 2-1, DFC 2-1, Groote Lindt 2-0.
 
*Programma 19 september: DFC – Streefkerk, Drechtstreek – De Alblas, Dubbeldam – VVAC, Groote Lindt – Tricht, MVV´58 – Ameide, WNC – Pelikaan.
 *De uitslagen van 3C zijn elke zaterdagmiddag vanaf omstreeks half zes ook te zien op NOS Teletekst pag.895 / 6
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com