Maker omslag Jubileumboek DFC overleden*Bouke Ylstra werd 76 jaar

19 augustus 2009 1344x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Maker omslag Jubileumboek DFC overleden*Bouke Ylstra werd 76 jaar

In zijn woonplaats Dordrecht is maandag Bouke Ylstra overleden. De beeldend kunstenaar werd 76 jaar. Ylstra kampte de laatste jaren met een broze gezondheid, meldt AD De Dordtenaar.

De rastekenaar zoals hij breed wordt genoemd, ontwierp onder meer de fraaie omslag van het recente DFC Jubileumboek 1883-2008 ter gelegenheid van het 125-jarige bestaan van DFC. Op 4 september vorig jaar was Ylstra ook present op de jubileumreceptie die DFC die avond hield vanwege het jubileum.

Zijn band met DFC dateert van 1967 toen hij op verzoek van de toenmalige Clubnieuws-eindredacteur en collega-kunstenaar Cees Buddingh´ werd gevraagd een nieuwe omslag voor het Clubnieuws DFC te verzorgen. De van oorsprong Hagenaar kwam in 1954 in Dordrecht wonen. Daar raakte hij onder meer als lid van het vermaarde tekengenootschap Pictura al snel bevriend met de DFC-prominent en dichter Cees Buddingh´.

Ylstra woonde afwisselend in Dordrecht en in zijn huis in de Franse Ardèche. Hij had regelmatig exposities in galerieën in Dordrecht en Rotterdam. Gezien zijn maatschappelijke betrokkenheid en strijdbare persoonlijkheid kreeg Ylstra ook bekendheid als lid van de Dordtse Culturele Raad.

Bouke Ylstra wordt a.s. vrijdag begraven in Dordrecht.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com