Knappe revanche DFC2 in bekertoernooi*2-5 overwinning op Rijsoord3

26 augustus 2009 1011x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Knappe revanche DFC2 in bekertoernooi*2-5 overwinning op Rijsoord3

DFC2  nam donderdagavond op fraaie wijze revanche op zichzelf door het tweede duel in de groepsfase van het toernooi om de KNVB-beker voor reserveteams met 2-5 (rust 1-0) te winnen van Rijsoord3. Daarmee toonde de ploeg aan dat de stevige 0-6 nederlaag van zaterdag jl. een vergissing was – kennelijk was het team toen nog onvoldoende op elkaar ingespeeld.

In het bekerduel in Rijsoord ging het er donderdag af en toe stevig aan toe, waardoor de scheidsrechter enkele malen naar het geel moest grijpen. Halverwege het tweede bedrijf zag Rijsoord z´n elftal gereduceerd tot een tiental nadat een speler voor de tweede keer geel kreeg te zien.
 
De eerste helft verliep redelijk gelijkopgaand, aldus DFC-coach Johan Mol na afloop. Rijsoord, dat een klas hoger uitkomt dan DFC´s Tweede,  was in die fase scherper en oogde zodoende gevaarlijker. Even goed had DFC de leiding kunnen nemen als Sabit Kayhan bij een schot wat meer geluk had gekend. Nu belandde zijn inzet helaas op de lat.
 
Na de hervatting kwam DFC op toeren met name toen na zo´n kwartier Robbie Korn (foto-inzet) de van een blessure herstellende middenvelder Nick Stam afloste en de thuisploeg eenmalig met rood werd geconfrontreerd. Robbie nam twee van de vijf roodwitte goals voor zijn rekening – de overige drie belandden op naam van Sadik Karasahin, die zich weer behoorlijk alert toonde. Johan Mol constateerde na afloop terecht tevreden: ,,We hebben een goede tweede helft gespeeld, waarin we ook heel weinig weggaven. En waar vind je het nog een team dat vijf keer scoort in één helft?´´ (Tekst fvd)
 
Opstelling DFC2: Danny Peters, Conan Wilhelmus (46m Danny Kamp), Michael Nieboer, Erik Bouwens, Tomas Nuyten (46m Danny Haksteen), Stephan van Beusekom, Maarten Janssen, Nick Stam (60 m Robbie Korn), Hikmet Uysal, Sabit Kayhan en Sadik Karasahin.
 
*Uitslagen 27 augustus: Rijsoord 3 – DFC 2 2-5, Hardinxveld 2 – Oranje Wit 3 3-2.
*Stand bekerpoule: Hardinxveld2 2-6 (+7), Oranje Wit3 2-3 (+3), DFC2 2-3 (-3), Rijsoord3 2-0 (-7).
*Programma zaterdag 29 augustus: Oranje Wit 3 – DFC 2 (12.30 uur) en Hardinxveld 2 – Rijsoord 3 (12.30 uur).
*Uitslagen zaterdag 22 augustus: DFC 2 – Hardinxveld 2 0-6, Oranje Wit 3 – Rijsoord 3 4-0.
*De poulewinnaar kwalificeert zich voor de eerste (k.o.) hoofdronde.
 
 **DFC A1 en DFC3 beginnen a.s. zaterdag 29 augustus aan de groepsfase van de beker; de andere DFC-teams die zijn ingeschreven voor de KNVB-bekers doen dat een week later op 5 september. Meer info: zie de link Programma.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com