DFC zet oefencampagne voort met dik verdiend gelijkspel bij Oranje Wit (2-2)

11 augustus 2009 755x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC zet oefencampagne voort met dik verdiend gelijkspel bij Oranje Wit (2-2)

DFC sloot zijn tweede oefenduel in de aanloop naar de nieuwe competitie dinsdagavond af met een knap en dik verdiend gelijkspel (2-2) bij stadgenoot Oranje Wit. Bij rust keek de formatie van de nieuwe hoofdtrainer Paul Koster nog aan tegen een 1-0 achterstand.

Zoals bekend speelt Oranje Wit als tweedeklasser een afdeling hoger dan DFC dat vorig seizoen als kampioen in de vierde klas promoveerde naar de derde klas. Het treffen van dinsdagavond ging met name in het tweede bedrijf weer op het scherp van de snede.
 
Dat is de laatste jaren overigens gebruikelijk als beide clubs elkaar in welk verband ook ontmoeten. Zaken als de Roem van de Stad spelen dan op de achtergrond een moeilijk te definiëren maar in elk geval belangrijke rol – ook als jeugdteams van beide clubs tegen elkaar aantreden.
 
DFC kende dinsdagavond zowel voor als na rust de beste kansen. Niettemin nam Oranje Wit na een kwartier de leiding via een treffer van Hamza Zouirakhti. Na de rust zette Paul Koster zes wissels in onder wie Coskun Altintas. Die reageerde twee keer (5de en 25ste minuut) uitstekend op een diepe bal en bezorgde DFC zo een verdiende 1-2 voorsprong. DFC gaf zelf amper reële kansen weg en had bij wat mazzel en slimmer handelen de voorsprong zelfs kunnen uitbreiden.
 
Zo leek DFC voor het eerst sinds jaren Oranje Wit te verslaan, ware het niet dat vijf minuten voor tijd de defensie zich verkeek met de buitenspelval waardoor Max van der Klis de thuisploeg alsnog langszij kon brengen: 2-2.
 
Niettemin kon Paul Koster na afloop terugzien op een geslaagd oefenduel waarin speltechnisch en qua inzet sprake was van een duidelijke progressie vergeleken met de oefenwedstrijd van zaterdag jl. in Kinderdijk. (Verslag FvD) 
 
Basis DFC 1ste helft: Mehmet Tokul, Louisiano Trinidad, Mark Jongeneel, Thomas van Brakel, Dennis Raaymakers, Deniz Ozturk, Erik Vos, Robin Ramesar, Oguz Sener, Marvin Hooplot, Ibo Karasahin. Reserve-keeper: Melvin Jongeneel.
Basis DFC 2de helft: Mehmet Tokul, Louisiano Trinidad, Marcel van Nes, Marco van Woerkom, Dennis Raaymakers, Eric Vos, Merijn van Groesen, Davut Sahan, Nick Stam, Sadik Karasahin, Coskun Altintas.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com