DFC deelt punten met De Alblas maar mist toernooi-finale na penalty´s

13 augustus 2009 2377x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC deelt punten met De Alblas maar mist toernooi-finale na penalty´s

DFC´s eerste duel in het Van Leeuwen Glas Toernooi van SC Emma (zaterdag) eindigde donderdagavond onbeslist. Tegen De Alblas werd het 3-3. De strafschoppenserie die zodoende moest bepalen wie zich voor de finale zou kwalificeren werd door DFC met 5-6 verloren.

In de andere toernooi-wedstrijd won SC Emma (zat) met 3-2 van Drechtstreek, zodat de finale zaterdag gaat tussen SC Emma en De Alblas. DFC neemt het die middag op tegen Drechtstreek met als inzet de derde plaats in de eindrangschikking.
 
Toeval of niet – De Alblas is ook DFC´s eerste competitietegenstander op zaterdag 5 september. Wellicht verschenen beide ploegen om die reden niet in hun sterkste formatie maar kozen ze voor combinatieteams. Bij DFC kwamen van de ploeg die dinsdagavond knap gelijkspeelde bij Oranje Wit alleen Marco van Woerkom, Mark Jongeneel, Sadik Karasahin, Deniz Ozturk en Nick Stam donderdag binnen de lijnen.
 
De Alblas bleek voor rust dreigender waardoor het ook veruit de meeste kansen kreeg. Niettemin nam DFC al na tien minuten de leiding via Willem Opmeer (1-0). Vijf minuten later stond de score weer in evenwicht en dat bleef zo tot de rust. Na de hervatting nam De Alblas uit een vrije trap de leiding (1-2). Niettemin kreeg DFC steeds meer vat op de wedstrijd wat resulteerde in goals van Ahram Sener en (uit een fraaie flipperkast) Maarten Janssen (3-2). Jammergenoeg profiteerde De Alblas vlak voor tijd van onnodig balverlies aan DFC-kant en maakte het uit een snelle tegenstoot opnieuw gelijk (3-3).
 
Penalty´s moesten uiteindelijk bepalen wie zaterdag in de toernooi-finale aantreedt. Hoewel het startte met een misser won De Alblas de 14 strafschoppen lange serie uiteindelijk toch met 5-6. Bij DFC waren Sadik Karasahin, Deniz Ozturk, Mark Jongeneel, Willem Opmeer en Robbie Korn succesvol vanaf de elfmeter. (Verslag FvD)
 
Basis DFC: Danny Peters, Danny Haksteen, Marco van Woerkom, Erik Bouwens, Mark Jongeneel, Davey Bommel, Maarten Janssen, Stephan van Beusekom, Robbie Korn, Ahram Sener, Willem Opmeer. Wissels: Conan Wilhelmus, Deniz Ozturk, Sadik Karasahin, Nick Stam.
 
*Wedstrijdfoto´s van Babs van Beusekom staan op http://picasaweb.google.nl/DFC1.2009
 
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com