CUP (1): Volgende ronde is voor DFC haalbaar na knappe 1-1 tegen De Zwerver

25 augustus 2009 1138x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor CUP (1): Volgende ronde is voor DFC haalbaar na knappe 1-1 tegen De Zwerver

DFC is nog steeds in de race om de volgende ronde in de strijd om de KNVB-beker voor amateurclubs te halen. Voorwaarde nummer één is dat in de groepsfase het toernooi winnend moet worden afgesloten.

 Met andere woorden, dat de ploeg op de eerste plaats moet eindigen. Na het 1-1 gelijke spel tegen De Zwerver, dat een klasse hoger uitkomt, hebben de Dordtenaren nog alle kansen in eigen hand. Alleen is er dan een overwinning tegen de naaste buur EBOH (zo) vereist.
 
Tegen De Zwerver was DFC vooral in de eerste helft de bovenliggende partij. Ondanks de absentie van een aantal spelers. Vooral spits Oguz Sener, met zijn inmiddels opgebouwde ervaring, deed zich gelden. Niet hij, maar de jeugdige Ibo Karasahin was in de 18de minuut de doelpuntenmaker voor de thuisclub.
 
De 2-0 leek even later voor DFC voor het oprapen, maar de altijd zo doortastende Sener, kon voor een keer de beslissing niet forceren. Zodoende kon De Zwerver de hoop op betere tijden in leven houden. Misschien ook wel een beetje met behulp van scheidsrechter Loos, die vlak voor rust de bezoekers wel erg simpel een strafschop toekende. Het was Wesley Kassels, die het vonnis vervolgens voltrok.
 
Met de 1-1 zat ook in de tweede helft de wedstrijd volledig op slot. De Zwerver voerde het tempo weliswaar op, maar tot uitgespeelde kansen leidde dat nauwelijks. (Verslag Peter de Roo)
 
DFC-De Zwerver 1-1 – 18. Ibo Karasahin 1-0, 45. Wesley Kassels (strafschop) 1-1. Scheidsrechter: Loos.
Basisopstelling DFC: Mehmet Tokul; Dennis Raaymakers, Aike Janssen, Michel Schwarz, Thomas van Brakel; Erik Vos, Marvin Hooplot, Robin Ramesar, Maarten Zilverschoon; Oguz Sener, Ibo Karasahin. Wissels: Merijn van Groesen, Davey Bommel, Mark Jongeneel (alle drie in de 2de helft), Marco van Woerkom.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com