BEKER (1): Sterke start DFC met 2-4 overwinning in Dordtse Clásico op SC Emma

22 augustus 2009 780x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor BEKER (1): Sterke start DFC met 2-4 overwinning in Dordtse Clásico op SC Emma

DFC is de groepsfase van het toernooi om de KNVB-districtsbeker vanmiddag op meer dan voortreffelijke wijze begonnen. In een onvervalste  Dordtse Clasico versloeg het vanmiddag SC Emma (zondag) met 2-4.

Zoals bekend werd zowel DFC als SC Emma (zo) vorig seizoen kampioen in de vierde klas. Ze gaan over twee weken hun geluk beproeven in de derde klasse. Daarvoor komen beide ploegen nog twee keer uit in het KNVB-bekertoernooi.
 
Het duel dat voor twee uur stond gepland begon een uur te laat omdat invaller-scheidsrechter Cairo uit Den Bosch pas om kwart voor drie op het Dordtse Sportpark arriveerde. De bekerderby was het aanzien alleszins waard gezien het relatief hoge tempo en de vele acties. DFC kwam op slag van rust onverdiend met 1-0 achter en zag SC Emma in het eerste deel van het tweede bedrijf domineren wat resulteerde in een tweede treffer (2-0).
 
Het duel leek beslist, maar DFC weigerde te capituleren. De mentale veerkracht bleek ondanks de 2-0 achterstand bewonderenswaardig groot. De ploeg koos voor een wat weidsere spelopbouw en dat bleek een gouden greep. De Emma-verdediging werd met enkele dartele aanvalsacties enkele malen het bos ingestuurd.
 
En zo kantelde DFC binnen zes minuten verdiend het duel met drie treffers. Met name de gelijkmaker van Michel Schwarz die na schitterende voorbereidend van Dennis Raaymakers fraai binnenkopte, was een regelrechte beauty. Michel gaf met zijn tweede goal de DFC-zege in de laatste minuut nog meer glans (2-4). Bij DFC stond Danny Peters onder de lat; de Speler van het Jaar 2008 en 2009 verrichtte weer enkele knappe reddingen. (Verslag Fred van Dongen).
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com