90 JAAR (3): Fraaie miniatuur van DFC´s beroemde Torentje als verjaarscadeau

9 augustus 2009 2392x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 90 JAAR (3): Fraaie miniatuur van DFC´s beroemde Torentje als verjaarscadeau

Bij een verjaardag hoort een geschenk. Wat te doen bij een DFC’er pur sang, die de respectabele leeftijd van 90 jaar heeft bereikt? Het kostte het bestuur van de Dordtse voetbalvereniging de nodige hoofdbrekens.

Uiteindelijk was de oplossing gevonden: het torentje. Een symbool van DFC aan de Markettenweg. En dat later ook een plaats kreeg aan de Krommedijk en nu aan de Reeweg-Oost.  Voorzitter Ger Hüsen overhandigde een miniatuur van het torentje aan beschermheer Wim Verzijl. En ging ook op de geschiedenis in.
 
Het was vadertje Sim van der Kloet, de oud-archivaris van DFC, de initatiefnemer van het al. Hüsen memoreerde dat het torentje afkomstig was van een wereldtentoonstelling in het Belgische Luik in 1905. Waar een uitneembaar paviljoen dienst deed als Patisserie met een zeer opvallende vlaggenmast. Van der Kloet kreeg middels een briefkaart met de afbeelding de tip dat het paviljoen voor een geringe prijs te koop was. Waarschijnlijk niet meer dan 350 gulden.
 
Het paviljoen werd in België opgehaald en weer opgebouwd aan de Markettenweg compleet met het torentje, en op het opschrift ‘patisserie’. Beschermheer Wim Verzijl was zeer verguld met het cadeau, maar misschien nog meer… dat voortaan de tribune van zijn geliefde vereniging zijn naam draagt: de Wim Verzijl Tribune.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com