90 JAAR (1):Gerenoveerde tribune draagt nu de naam van DFC´s beschermheer

9 augustus 2009 2657x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 90 JAAR (1):Gerenoveerde tribune draagt nu de naam van DFC´s beschermheer

Bijna 150 leden en sympathisanten van DFC en Oud-DFC brachten zondag een even bijzonder als fantastisch eerbetoon aan DFC´s beschermheer Wim Verzijl. De bekende Dordtenaar bereikte vrijdag jl. de eerbiedwaardige leeftijd van 90 jaar.

In het clubgebouw wachtte hem een warme ereplek naast zijn eigen staatsieportret. Dat paradeert sinds een klein jaar in de bestuurskamer van DFC maar was speciaal voor de feestelijke gelegenheid naar de begane grond van het clubgebouw verhuisd. Verzijl kreeg er van de aanwezigen een keur aan felicitaties. De vele handdrukken gingen vergezeld van lovende woorden en cadeaus.
 
Bij vrijblijvende felicitaties bleef het zondagmiddag niet. DFC zou DFC niet zijn als het niet met enkele verrassende cadeaus was gekomen. Namens DFC bood co-voorzitter Ger Hüsen een artistiek cadeau aan: een onder meer uit glas samengestelde mini-kopie van het vermaarde DFC-torentje. Dat torentje is al ettelijke decennia hét logo van de Dordrechtsche Football-Club.
 
Verzijl kan immers best vergeleken worden met het onverwoestbare torentje, want mede door zijn recente bijdragen gelukte het de club zich uit een sportief en financieel moeras te trekken. Reden voor de besturen van DFC en Oud-DFC voor een blijvend eerbetoon aan z´n beschermheer. Voorzitter Dick Groenewoudt van Oud-DFC genoot de eer Verzijl naar een bijzonder buitengebeuren te begeleiden. Daar mocht de beschermheer een roodwit doek wegtrekken waarna een fraaie plaquette verscheen waarmee tevens de nieuwe naam van DFC´s fraai gerenoveerde overdekte zittribune werd onthuld: De W.G.D. Verzijl Tribune.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com