KAMPIOENSRECEPTIE (2): Sportwethouder: DFC is een inspirerend voorbeeld

19 juni 2009 1615x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor KAMPIOENSRECEPTIE (2): Sportwethouder: DFC is een inspirerend voorbeeld

Op een kampioensreceptie ontbreekt doorgaans ook een afgevaardigde van het college van burgemeester en wethouders van Dordrecht niet. Zo ook donderdagavond.


 


Niemand minder dan wethouder Lagendijk van sportzaken was in de sportzaal van DFC van de partij. “Het is een geweldige prestatie van de club”,  vond hij. “Ook een vereniging met een grote geschiedenis, die enkele jaren geleden dik in de problemen was geraakt. Om dit te overwinnen is volharding nodig. Dat is gebeurd. En zie 17 jaar na het laatste kampioenschap wordt de club opnieuw beloond.”  De wethouder vindt dan ook dat DFC model staat voor de overige Dordtse verenigingen. “De club is zondermeer een inspirerend voorbeeld.”


 


*Schiereck (KNVB): DFC heeft het niet voor niets gekregen


Eén van de andere gastsprekers was Frans Schiereck. Na de wedstrijd tegen SC Emma overhandigde hij in mei ook al de traditionele schaal aan aanvoerder Louisiano Trinindad. In de hoedanigheid als vertegenwoordiger van de KNVB in het district Zuid 1 gaf hij als eerste een compliment aan alle spelers. “Maar ze hebben het niet voor niets gekregen”, was zijn conclusie. “Vooral de wedstrijd tegen ODS ging op het scherpst van de snede.” Schiereck wees op de onverzettelijkheid van het elftal:  “En dat zorgde voor het nodige vertrouwen in de ploeg.”


 


De official van de KNVB complimenteerde ook het bestuur van DFC dat vier jaar geleden de overstap maakte van het zondag- naar het zaterdagamateurvoetbal. “Het roer werd toen drastisch omgegooid. Het zou niet zonder slag of stoot zijn gegaan, daar ben ik van overtuigd. Maar misschien dat door dit kampioenschap DFC opnieuw in hetzelfde tempo weer omhoog kan gaan. Uiteraard ook met de medewerking van de vele vrijwilligers die zich verdienstelijk maken voor de club”.


 


*Voorzitter SC Amstelwijck: Helaas een derby minder


Wim Scharloo, onder andere vertegenwoordiger van het Dordtse Voorzittersoverleg en preses van SC Amstelwijck, gaf te kennen niet gelukkig met de promotie van DFC te zijn. “Net nu ook SC Amstelwijck op zaterdag gaat voetballen. Een derby minder.”  DFC-voorzitter Henk Nieboer doorzag de humor en diende Scharloo van repliek. “Ik kan het mij volledig voorstellen. Wij hebben het met de spelers nog over SC Amstelwijck gehad, maar toch besloten om maar op te schuiven in de vaart der volkeren.”


 


*Sijm Beuk: Blij dat DFC een stapje dichterbij is gekomen


Als één van de bevriende verenigingen in het Dordtse kon uiteraard Oranje Wit niet ontbreken. Bij afwezigheid van voorzitter Richard Groenendaal nam Sijm Beuk, ook namens de honkbalvereniging The Hawks, het woord.


 


“De notaris heeft een verklaring getekend, dat ik hier gerechtigd ben om te spreken,” grapte de oud-speler en voormalig trainer. “Het bestuur van Oranje Wit laat zich dan ook verontschuldigen dat het niet aanwezig kan zijn. Er is een goede reden voor, want juist vanavond hebben wij de verkiezing van de speler van het jaar.”


 


Beuk hield zijn gehoor voor “dat je van een kampioenschap moet genieten. Het is een stimulans voor de toekomst. Het is een mijlpaal. En dan, dat DFC enige tijd geleden op sterven na dood was. Bij Oranje Wit zijn wij blij dat DFC een stapje dichterbij is gekomen.”     


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com