CAMPEONE GALA (2): DFC introduceert nieuwe prijs: De Co Hendriks Trofee

14 juni 2009 845x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor CAMPEONE GALA (2): DFC introduceert nieuwe prijs: De Co Hendriks Trofee

De feestelijke evaluatie werd zaterdag verbaal geleid door DFC´s pr-man Fred van Dongen. In zijn welkomstwoord merkte hij op dat het onderhand een traditie is geworden om gezellig samen in hartje stad het seizoen na te bespreken.


 


,,En wat voor een seizoen! Daar zal donderdag a.s. tijdens de officiële kampioensreceptie die jullie wordt aangeboden door het bestuur, ongetwijfeld dieper op worden ingegaan. Vanavond gaan we het kampioenschap nog even en petit comité beleven´´.


 


Fred kon ook een nieuwigheidje onthullen. ,,We presenteren dit jaar een nieuw fenomeen: de Co Hendriks Trofee. Wie is Co Hendriks zullen velen zich afvragen. Co was een ware roodwitte scherpschutter in de jaren 70, 80 toen DFC weer paradeerde in het echte amateurvoetbal nadat de semi-professionele opzet was overgedragen aan dochter FC Dordrecht. Co is dus een ware Topscorer.´´


 


,,In Spanje wordt de topscorerprijs al decennialang vernoemd naar een groot schutter uit de Spaanse voetbalhistorie: Pichichi. Dat bracht ons op het idee ook de DFC Topscorerprijs te vernoemen naar een bekende DFC´er. Zoals we al de Lambert Janssen Trofee kennen voor de Speler van het Jaar en sinds kort ook de Jan de Roo Trofee voor de veteranen. Dat past volgens ons perfect in een club die modern is maar ook oog heeft voor traditie.´´


 


De allereerste Co Hendriks Trofee belandde in de prijzenkast van Sadik Karasahin, die met 12 goals de productiefste speler was, gevolgd door zijn broer Ibo (11) en Davut Sahan (7).  Met z´n drieën namen ze precies de helft van DFC´s totaalproductie voor hun rekening.


 


Fred van Dongen daarover: ,,Jullie zijn voor mij alle drie voorbeeldige Nederlanders. We moeten er bij DFC trots op zijn dat de helft van de productie van Turkse origine was. Sizinle gururduyorum.  Ik ben heel trots op jullie!´´


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com