Avondvierdaagse zit er weer op*Medailles en cadeautjes voor dappere DFC´ers

12 juni 2009 3563x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Avondvierdaagse zit er weer op*Medailles en cadeautjes voor dappere DFC´ers

De Dordtse Avondvierdaagse zit er weer op. Zoals bekend duurde de 63ste editie slechts drie dagen omdat de openingsavond letterlijk in het water viel. Regen en dreigend onweer zorgden dinsdag immers voor een algehele afgelasting.


 


Aan de editie van 2009 namen ruim 4000 lopers en loopsters deel, voornamelijk jeugd van diverse Dordtse sportverenigingen. DFC was vanzelfsprekend ook present met een flinke delegatie waarmee het bijna 2 procent van het aantal deelnemers voor z´n rekening nam.


 


De slotavond verliep vrijdag vlekkeloos. Het weer werkte ook volop mee: droog, zonnig en geen extreem hoge temperatuur. Het wandelpeloton marcheerde per traditie op de finaleavond  door de historische oude binnenstad. Langs de route stonden weer duizenden belangstellenden onder wie vanzelfsprekend veel (groot)ouders om de jonge en oudere helden toe te juichen en te waarderen met de nodige cadeautjes zoals allerlei varianten snoepgoed en bloemen.


 


In de oude binnenstad  voegden diverse muziekgezelschappen zich onder de wandelaars. Zoals DFC´s eigen hofkapel Bar Gebeure die klaar stond op de Visstraat bij de Crimpert Salm. Het gezelschap hoefde deze keer niet erg lang te wachten op de komst van de jeugdige DFC-delegatie. Die had dit jaar dankzij het startnummer 5 een plek vooraan het langgerekte peloton gekregen.


 


Beladen met allerhande geschenkjes bereikte de DFC-delegatie opgewekt maar hier en daar ook een tikkeltje vermoeid de eindstreep op het sportpark Reeweg. Er werd nog even doorgelopen naar het vlakbij gelegen DFC-complex, waar de kinderen hun medaille kregen uitgereikt als blijvende herinnering aan die halfnatte maar toch heel leuke Avondvierdaagse van 2009.


 


Namens de websiteredactie ook hulde aan de diverse DFC-vrijwilligers die weer kunnen terugzien op een uitstekende (deel)organisatie en begeleiding.


 


*Bijgaand een fotoreportage van Fred van Dongen over de slotavond van DFC.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com