Veel belangstelling bij overhandiging eerste exemplaar boek over Karel Lotsy

10 mei 2009 1740x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Veel belangstelling bij overhandiging eerste exemplaar boek over Karel Lotsy

In Galerie de Compagnie aan de Kuipershaven in Dordrecht is zaterdagmiddag de biografie van Karel Lotsy van de hand van Frank van Kolfschooten gepresenteerd. Onder de vele belangstellenden bevonden zich DFC´s beschermheer Wim Verzijl, voorzitter Henk Nieboer en archivaris Arie Heijstek.


Karel Lotsy was buiten zijn vele bezigheden in de vooroorlogse Nederlandse sportwereld ook een actief DFC-lid en inwoner van Dordrecht. Behalve biograaf Frank van Kolfschooten voerde o.a. prof. dr. J.C.H. Blom (voormalig directeur van het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie Niod en emeritus hoogleraar Nederlandse geschiedenis) het woord.


Het eerste exemplaar werd door de auteur uitgereikt aan de kleindochter van Lotsy, mevrouw Y. Diepenhorst- van der Veen Meerstadt. Tevens bood hij DFC´s beschermheer Wim Verzijl een exemplaar aan. Verzijl overhandigde kort daarop ´als tegenprestatie´ namens DFC het jubileumboek 1883-2008. Ook prof. Blom kreeg van DFC een jubileumboek.


*Het boek De Dordtse Magiër – De Val van Volksheld Karel Lotsy ligt vanaf heden in de boekhandel.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com