JEUGDBOKAAL (2): Tegengoals op ongelukkige momenten doen DFC de das om

14 mei 2009 1659x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JEUGDBOKAAL (2): Tegengoals op ongelukkige momenten doen DFC de das om

Na bokaalhouder Oranje Wit A1 dat reeds in de groepsfase werd uitgeschakeld, sneuvelde ook de verliezend finalist van vorig jaar, DFC A1. De formatie van interim-trainer Erwin Loos en leider Fred Eland ging woensdagavond in de achtste finale geflatteerd met 6-1 onderuit tegen ASWH A1 dat door kenners getipt is als de potentiële bokaalwinnaar van dit jaar.


Niettemin ontliepen DFC en ASWH elkaar niet veel. DFC kende de pech dat de tegengoals op ongelukkige momenten vielen. Favoriet ASWH, dat niet in z´n sterkste opstelling aan de aftrap verscheen, bleek als ploeg sterker gegroepeerd; de linies sloten beter op elkaar aan dan bij DFC dat het zonder z´n vaste doelman moest stellen. Koen van Torenburg raakte afgelopen maandag op de training geblesseerd en werd vervangen door Rambo Tekin. Die kende weer vele flitsende momenten, kreeg diverse keren assistentie van het houtwerk maar beleefde helaas ook wat ongelukkige acties.


ASWH nam al na zeven minuten de leiding door aanvoerder Paul Scheurwater, één van de betere spelers aan Ambachtse kant. Hoewel ASWH dreigender was, kreeg ook DFC z´n kansen. Spits Musti Aynihan was twee keer dicht bij de gelijkmaker maar miste wat mazzel bij de afwerking. Na 26 minuten verkeek DFC-keeper Rambo zich op een meer als voorzet bedoelde hoge bal van Stefan Lezer (2-0) en leek het duel beslist. Een strijdlustig DFC dacht daar anders over en tekende enkele minuten later al de belangrijke aansluitingstreffer aan via Musti na sterk aangeven van Hikmet Uysal (1-2).


DFC leek terug in het duel maar moest met tien man (Musti had tien minuten straftijd gekregen) in de blessuretijd toezien hoe ASWH via Sharog Susani de marge bij rust opnieuw op twee zette: 3-1.


Het tweede bedrijf werd gekenmerkt door een kabbelend verloop. DFC probeerde, ASWH heerste. Rambo onderscheidde zich in die fase met enkele knappe reddingen maar moest na 20 minuten zwichten voor een slimme kopbal van opnieuw Paul Scheurwater (4-1). In de slotfase viel Leon Raaymakers geblesseerd uit en moest DFC met tien man verder. ASWH profiteerde maximaal van het numerieke overwicht. Josifer van de Werp en Wouter Jansen gaven toen de eindstand een groter aanzien dan de krachtsverhoudingen in het veld rechtvaardigden: 6-1.


Opstelling DFC A1: Rambo Tekin,Leon Raaymakers, Matthijs Jongeneel, Hikmet Uysal, Jonathan Dubbeldam, Volkan Mavili, Lutfullah Kilic, Firat Kaynar, Wilson Dongo, Musti Aynihan, Ahman Dhondai. Wissels: Askin Ciftci, Davey Bakker, Jelle Cové.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com