Jan Versteeg overleden op 82 jarige leeftijd*Supersnelle linksbuiten

8 mei 2009 1127x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Jan Versteeg overleden op 82 jarige leeftijd*Supersnelle linksbuiten

Een van de meest bekende en bewonderde spelers van het DFC1 van net na de Tweede Wereldoorlog, Jan Versteeg, is deze week op 82-jarige leeftijd overleden.


DFC´s archivaris Arie Heijstek: ,,In de periode 14 september 1947 tot en met 3 juli 1955 speelde hij  als amateur 122 wedstrijden in het hoogste DFC-shirt. Als linksbuiten was hij gevreesd om zijn razendsnelle acties op de vleugel en zijn gevaarlijke voorzetten. Het begin van het betaald voetbal (oktober 1955) maakte hij als speler niet meer mee.´´


Jan Versteeg maakte als speler van DFC1 ook de overgang van de Markettenweg naar de Krommedijk mee. Hoogtepunten als speler waren o.m. het kampioenschap in 1953 en de terugkeer in de 1ste klas na de beslissingswed-strijd in Helmond in  juni 1954, met de vermaarde voorhoede Kees de Jager, Piet Meeusen, Piet van Es, Sjef Collombon en Jan Versteeg.


Arie Heijstek: ,,Jan Versteeg behoorde tot een lichting DFC´ers die vanuit de junioren het shirt van DFC 1 mochten aantrekken, zoals onder anderen ook  Jan Advocaat, Leo van Bruggen, Jan de Jager en Piet Punt jr. Later speelde hij nog vele jaren in veteranen-elftallen. Ziekte en ouderdom hielden hem de laatste jaren weg van DFC-reünies en bezoeken aan het DFC-terrein.Wij zullen hem herinneren als een groot DFC-speler en een voortreffelijk DFC´er´´.


FOTO-INZET: Jan Versteeg in DFC-shirt in het seizoen 1950-1951.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com