DFC2 (3): Ondanks verlies uitstekend optreden na race tegen de klok

13 mei 2009 1145x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC2 (3): Ondanks verlies uitstekend optreden na race tegen de klok

Een race tegen de klok zou het worden om dinsdagavond op tijd te arriveren in het Gelderse Aalst voor de bekerconfrontatie met Roda Boys2. En dat werd het ook voor DFC´s tweede, want op de Merwedebrug bij Gorcum stond rond zes uur een behoorlijke file die zich slechts in slakkengang over het snelwegdek bewoog.


Even na half zes vertrok DFC2 vanaf het eigen complex. Na wat onderhandelingen had de KNVB er mee ingestemd dat het duel niet om zeven uur maar een kwartier later zou beginnen. Het werd uiteindelijk tien voor half acht.


Door het oponthoud bij Gorcum duurde de reis van Dordrecht naar Aalst 65 minuten. Om tien over half zeven arriveerden de eerste privé-auto´s met DFC-spelers op het parkeerterrein van Roda Boys. Aanvoerder Maarten Janssen was er toen al. Hij was rechtstreeks van zijn werk in Amersfoort gekomen en ondervond zodoende minder filedruk.


Na zich snel te hebben omgekleed konden de DFC-reserves om vijf voor zeven op het overigens uitstekende maar helaas niet van kunstlicht voorziene veld van Roda Boys aan de warming-up beginnen. De spanning was voelbaar, maar het zelfvertrouwen bleek ongehavend mede door de verschijning van diverse supporters langs de lijn en op de overdekte tribune. Bovendien kende DFC2 een turbulente start via een snelle voorsprong na een schitterende goal van Thomas van Brakel. Helaas ging die kostbare voorsprong na een halfuur binnen zestig seconden verloren door twee onverwachte treffers van de thuisploeg.


Na de hervatting kreeg het duel een ware cupsfeer met irritaties en een geweldige strijdlust. Roda Boys kreeg in het tweede bedrijf slechts één reële kans – DFC het viervoudige. Maar de verdiende gelijkmaker bleef uit, zodat om vijf over negen Roda Boys zich finalist mocht noemen en DFC een lichte kater kreeg te verwerken.


Pas een klein uur later kreeg het besef dat Het Tweede op een fantastisch bekerseizoen kan terugzien weer de overhand onder de spelers. Strijdend ten onder gaan is triest maar verwerkbaar en verdient ook lof. Al was het alleen al omdat het heel lang geleden was dat een DFC-team de halve finale van een officieel bekertoernooi bereikte. Het Tweede nam na de groepsfase immers heel knap twee loodzware hindernissen (Sliedrecht2 en Heerjansdam2). Met name het bekerduel met hoofdklasser Heerjansdam2 was er een om in te lijsten. Na een 2-2 eindstand won DFC fraai en verdiend door de strafschoppenserie met overmacht te winnen.


Kwaliteit en mentaliteit zijn, zo bleek dinsdagavond, voldoende aanwezig in het jonge team van coach Johan Mol dat – eenmaal weer ingespeeld – na de beker ook in de nieuwe competitie ver kan komen. Mannen hoe dan ook de complimenten – het toetje is weliswaar geen hoofdgerecht geworden maar smaakte uitstekend, voorbeeldig en naar meer. (Verslag Fred van Dongen)


*Meer wedstrijdfoto´s op de site van Roda Boys / Bommelerwaard:


http://rodaboysbommelerwaard.ditismijnteam.nl/content/team/fotos/index.php?tagID=27313&naam=fotos&offset=0


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com