DFC2 (2): Twee Roda-treffers in zestig seconden beslissen spannend duel

13 mei 2009 1058x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC2 (2): Twee Roda-treffers in zestig seconden beslissen spannend duel

Vanaf dat moment beheerste DFC het duel. Dubbel zuur was het zodoende dat na een half uur een mislukte voorzet van Roda Boys ineens achter de verbouwereerde DFC-doelman Melvin Jongeneel in de bovenhoek verdween (1-1). DFC was even van slag en daar profiteerde de thuisploeg maximaal van. Nog geen zestig seconden later lag de 2-1 al achter Melvin, nu na een laag afstandsschot.


Het getuigde van uitstekende wedstrijdmentaliteit dat DFC zich snel hervond en de jacht inzette op de niet onverdiende gelijkmaker, zonder overigens echt dreigend te worden.


Na de hervatting kreeg Erik Bouwens tot twee keer toe een excellente gelegenheid om het duel meteen te kantelen maar in vrije positie ontbrak hem het tikkeltje geluk. Mede door wat warrige arbitrale beslissingen sloop de irritatie het duel binnen waardoor in elk geval een ware cupsfeer ontstond. Marvin Hooplot kende pure pech toen hij na doorzetten van aanvoerder Maarten Janssen zijn inzet op de buitenkant paal zag belanden.


In de slotfase verlegde coach Johan Mol – terecht het risico van Roda-counters aanvaardend – het accent naar de aanval door met een viermans voorhoede te trachten het Roda-bolwerk alsnog te slechten. Maarten Janssen kwam nog het dichtst bij een verdiende gelijkmaker doch zijn inzet ontbeerde net voldoende kracht om de Roda-doelman kansloos te maken.


Precies na 45 minuten hield de arbiter het uiteindelijk voor gezien hoewel er zeker nog drie munten blessuretijd op de teller stonden. Hoe dan ook kan DFC2 terugzien op een geslaagde optreden in het bekertoernooi.


Basis DFC2: Melvin Jongeneel, Danny Haksteen, Ruben Schot, Michael Nieboer, Davey Bommel (46m Danny Kamp), Sabit Kayhan, Maarten Janssen, Thomas van Brakel, Willem Opmeer, Marvin Hooplot, Erik Bouwens.


Wissel: Conan Wilhelmus. Grensrechter:  Maurice Kalis. Verzorger: Hans van den Berg. Coaches: Johan Mol, Ronald van Pelt, Jan van Pelt, Mark Noorlander.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com