DFC2 (1): Geen cupfinal Tweede na ongelukkig verlies bij Roda Boys2 (2-1)

13 mei 2009 799x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC2 (1): Geen cupfinal Tweede na ongelukkig verlies bij Roda Boys2 (2-1)

Op onfortuinlijke wijze liep DFC2 dinsdagavond de finale van de KNVB-districtsbeker voor reserveteams mis. Bij Roda Boys Bommelerwaard2 in het Gelderse Aalst kreeg de ploeg een 2-1 nederlaag te slikken. De eindstand stond reeds bij rust op het bord.


Met een beetje mazzel zou een omgekeerde uitslag tot stand zijn gekomen. Aan werklust en durf ontbrak het DFC niet en alleen al op basis van deze elementen had het team minimaal een beslissing via de bekende strafschoppenserie verdiend. Diverse kansen op een 2-2 en zelfs een overwinning dienden zich na rust aan maar in de afwerking ontbrak de scherpte op het moment suprème. Ook diverse scheidsrechterlijke beslissingen belemmerden DFC in de jacht op de verdiende gelijkmaker.


Roda Boys dat als tweedeklasser één reserveklas hoger opereert dan DFC2, ontmoet nu op zaterdag 23 mei in de finale ASWH2 dat zaterdag jl. in de andere halve eindstrijd IFC2 klopte. Na een 2-2 eindstand bleek ASWH vaardiger in het nemen van de strafschoppenserie.


Ondanks het vroege aanvangstijdstip konden de coaches Johan Mol en Ronald van Pelt toch een representatief team opstellen. Alleen spits Martijn van der Waal (werk) en Tomas Nuijten (studie) ontbraken.


Roda Boys startte fel maar de betere kansen waren in de beginfase voor DFC. Zo kon de doelman van de thuisploeg slechts met de grootste moeite een kopbal van Erik Bouwens net onder de lat wegplukken. In de zevende minuut opende DFC even verrassend als verdiend de score. Na voorbereidend werk van Marvin Hooplot speelde Thomas van Brakel zich met enkele knappe bewegingen vrij om met een fraai bananashot het net uit te rekken (0-1).


*Vervolg verslag zie DFC2 (2): Twee Roda-treffers in zestig seconden beslissen spannend duel


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com