Aanleg kunstgrasveld begonnen*Mogelijk 15 augustus al speelklaar

27 mei 2009 915x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Aanleg kunstgrasveld begonnen*Mogelijk 15 augustus al speelklaar

De gemeente Dordrecht is deze week begonnen met het aanleggen van het kunstgrasveld op het sportcomplex van DFC. Het is deze dagen een af- en aanrijden van vrachtwagens die de afgegraven grond afvoeren en het nieuwe materiaal aanvoeren. Om beschadiging van het (fiets)wegdek te voorkomen zijn over flinke afstand stalen platen neergelegd waarover het zware vrachtverkeer zich kan voortbewegen.


Als alles meezit is het kunstgrasveld nog voor het begin van de nieuwe voetbalcompetitie speelklaar. De streefdatum is 15 augustus. Vandaag zijn de zes lichtmasten geplaatst.


Het hypermoderne kunstgrasveld komt achter de tennisbaan van buurman RCD te liggen, waar tot voor kort RCD´s tweede veld was gesitueerd. ,,Het wordt een veld van officiële afmetingen plus als extraatje ook nog een flinke oefenstrook. Dat alles conform de voorschriften van de KNVB´´, legt Peter Louwman uit. Hij is binnen het DFC-bestuur belast met accommodatiezaken.


,,Het geheel wordt omrasterd, voorzien van een officiële lichtinstallatie en er komen ook dug-outs. Alleen moeten we zelf zorgen voor een elektronisch scorebord. Wel legt de gemeente daarvoor de stroomleidingen aan. Indien het hoofdveld wordt afgekeurd kunnen we uitwijken naar het kunstgrasveld als we dat maar voor het seizoen kenbaar maken bij de bond.´´


DFC zal niet de enige gebruiker zijn van het nieuwe all-weather-veld. ,,We moeten dat vanzelfsprekend delen met de buren RCD en The Hawks. Bij bijzondere omstandigheden zal wellicht ook FC Dordrecht er ´s morgens op trainen. Natuurlijk maken we afspraken met de buren over wie het wanneer mag gebruiken.´´


Met het kunstgrasveld komt een eind aan de huidige trainingsproblematiek. Het gewone oefenveld dat nu ter beschikking staat, lijkt in droge tijden meer op een riskante zandwoestijn en bij fikse regen op een moeras vol drijfzand.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com