7TEGEN7 Toernooi (1): A1 Friends verrassend winnaar door 2-0 zege in finale

29 mei 2009 1385x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 7TEGEN7 Toernooi (1): A1 Friends verrassend winnaar door 2-0 zege in finale

A1 Friends is donderdagavond verrassend winnaar geworden van de editie 2009 van het populaire 7TEGEN7 Toernooi. In de finale werd Het Derde, dat eveneens kan terugzien op een fantastische prestatie tijdens dit DFC-evenement, met 2-0 verslagen.


Bij aanvang van de slotavond leken de Pokerstars op de toernooi-triomf af te stevenen. Na drie zeges op rij tijdens de vorige toernooi-avond, eindigde de slotavond evenwel in een deceptie. Twee keer werd met 1-0 verloren waardoor het uit spelers van het eerste bestaande zevental afzakte naar de derde plaats in de eindrangschikking van de zogeheten Winnaarsgroep. Het Derde eindigde als eerste in deze groep met vier overwinningen en één gelijkspel. Met name de winst in het slotduel van de groepsfase (1-0 tegen Pokerstars) was er eentje om in te lijsten.


Het jeugdige A1 Friends won op de slotavond z´n resterende groepswedstrijden met overtuiging. De ploeg veroverde de tweede plaats vanwege een beter doelsaldo dan de Pokerstars en kwalificeerde zich zo voor de finale. Het reglement bepaalde immers dat de nummers 1 en 2 uit de winnaarspoule dé finale zouden spelen en de nummers 3 en 4 om de derde plaats zouden strijden enz.


Een ijzersterk A1 Friends, dat door de twee eerdere zeges een enorm zelfvertrouwen had opgebouwd, sloeg in de eindstrijd tegen Het Derde twee keer toe. Marvin Hooplot opende uit een vrije trap fraai de score (1-0). Jonathan Dubbeldam bepaalde met een eveneens mooie goal de eindstand op 2-0.


*In de zogeheten Verliezersgroep triomfeerde ODS dat in de finale de punten deelde met de Surivets (1-1) maar vervolgens de beslissende strafschoppenserie won.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com