40+ Toernooi (1): Eerste Jan de Roo Trofee belandt in de prijzenkast van DFC

16 mei 2009 1994x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 40+ Toernooi (1): Eerste Jan de Roo Trofee belandt in de prijzenkast van DFC

De eerste Jan de Roo Wisseltrofee belandde zaterdagmiddag in de prijzenkast van DFC. Het ´thuisteam´ won het DFC Veteranen Toernooi 40+ door in de finale EBOH met 3-0 te verslaan.


Jan de Roo speelde jarenlang in DFC 1 en ook heel lang in het fameuze veteranenelftal (DFC9). Als bestuurslid heeft Jan, die enkele jaren geleden overleed, eveneens in diverse functies heel veel bijgedragen aan het wel van DFC.


De wisselbeker werd beschikbaar gesteld door Jans zoon Peter de Roo, die onder meer met wedstrijdverslagen van het eerste voor de website en als voorzitter van de Lambert Janssen Wisseltrofee (Speler van het Jaar-verkiezing) actief is binnen de club.


Aan het ´DFC 40+ Toernooi´ namen evenals vorig jaar veteranenteams van acht Dordtse clubs deel. Voor het eerste was daar een bijzondere wisselprijs aan verbonden, de Jan de Roo Trofee. De organiserende commissie en het bestuur van DFC toonden zich zeer in de nopjes met deze bijzondere hoofdprijs. 


Commissielid Arie Delmotte reikte na afloop de vaste prijzen voor de nummers een, twee en drie (DFC, EBOH en SSW) uit.  In zijn inleiding sprak hij waarderende woorden voor de scheidsrechters, de deelnemers en vanzelfsprekend Peter de Roo, die de hoofdprijs beschikbaar had gesteld. Aan Peter viel daarna de eer te beurt de naar zijn vader genoemde trofee uit te reiken aan DFC´s doelman Michel van Haaren.


De prijsuitreiking werd in het DFC-clubgebouw tot plezier van de vele aanwezigen muzikaal opgeluisterd door DFC´s hofkapel Bar Gebeure en zanger Gerrie van Kooten. Ook tijdens de wedstrijden hing zowel in als langs het veld een uitstekende stemming.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com