SENIOREN (1): DFC2 stoomt na rust op naar 5-1 zege op Oranje Wit4

3 april 2009 672x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor SENIOREN (1): DFC2 stoomt na rust op naar 5-1 zege op Oranje Wit4

DFC2 behaalde donderdagavond thuis een ruime overwinning op Oranje Wit4. Het werd na een 1-0 ruststand 5-1 voor de ploeg van de coaches Johan Mol en Ronald van Pelt. Het betrof een inhaalduel voor de reguliere competitie waarin DFC in het linker rijtje staat maar uitgeschakeld is voor het kampioenschap, en Oranje Wit een veilige middenmoter is.


Het duel dat deels onder kunstlicht werd gespeeld kende een rommelig begin, aldus Johan Mol. Oranje Wit kreeg na een half uur de eerste reële kans van de wedstrijd doch wist die niet te benutten. Nog geen minuut later was het aan de overkant wel raak. Martijn van der Waal knalde op de paal waarna Sadik Karasahin alert reageerde in de rebound: 1-0.


Na de hervatting bleek DFC conditioneel stukken sterker dan de gasten. Die probeerden voornamelijk  met de buitenspelval onheil te voorkomen maar die strategie mislukte toen DFC het zocht in precisie-steekpasses.  Martijn van der Waal zorgde voor de 2-0, waarna Sadik Karasahin en Sabit Kayhan (foto-inzet) de score opvoerden naar 4-0. Na de eretreffer van Oranje Wit bepaalde Sabit Kayhan de eindstand op 5-1.


Opstelling DFC2: Melvin Jongeneel, Danny Haksteen, Ruben Schot (46m Erik Bouwens), Michael Nieboer, Tomas Nuyten, Conan Wilhelmus (46m Sabit Kayhan), Maarten Janssen, Jeroen Kleinhuis, Willem Opmeer, Sadik Karasahin, Martijn van der Waal. De licht geblesseerde Danny Kamp fungeerde heel het duel als bekwaam grensrechter.


*De thuiswedstrijd van DFC2 tegen Groote Lindt3 die voor zaterdag op het programma stond is op verzoek van de gasten verzet naar donderdagavond 16 april, aanvang acht uur.


**Met Pasen komt Het Tweede alleen in actie voor de KNVB-beker. Op Tweede Paasdag wordt thuis aangetreden tegen reserve-hoofdklasser Heerjansdam2. Het betreft een bekerduel voor de vierde ronde. De kwalificatie alleen al is een compliment richting Het Tweede waard. Het is heel lang geleden dat een DFC-team zo ver kwam in een officieel bekertoernooi. De cupwedstrijd begint Paasmaandag om twaalf uur.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com