Pupillen DFC zien FC Dordrecht tegen SC Cambuur periodetitel veroveren

20 april 2009 838x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Pupillen DFC zien FC Dordrecht tegen SC Cambuur periodetitel veroveren

Zo´n honderd DFC-pupillen met (bege)leiders zagen FC Dordrecht vrijdagavond door een 1-0 zege op SC Cambuur de zesde en laatste periodetitel in de Jupiler League (eerste divisie) binnenslepen. De professionele buren van FC Dordrecht kunnen nu via de nacompetitie meedingen naar een plek in de eredivisie.


Het DFC-gezelschap moedigde de ´schapenkoppen´ zoals FC Dordrechts bijnaam luidt, van begin tot eind fanatiek en voorbeeldig aan. Mede door de zege van FC Dordrecht werd het voor de jongste DFC-jeugd een heel bijzondere avond.


Een opgetogen Pieter van Kaam van DFC´s jeugdbestuur vol waardering: ,,Ik heb aantal weken geleden aan DFC-voorzitter Ger Hüsen gevraagd of we een keer met wat pupillen naar FC Dordrecht konden. Die heeft hierover contact gezocht met FC Dordrecht-voorzitter Ad Heijsman die ook DFC-lid is. Heijsman heeft daarop geantwoord dat we de 24ste tegen Cambuur met alle pupillen welkom waren. Grandioos!´´ En grandioos was het in vele opzichten. De website van DFC dankt FC Dordrecht en voorzitter Heijsman in bijzonder voor de geweldige geste en de fantastische avond.


Want niet alleen op de tribunes waren de DFC-jongeren actief, ook binnen het veld. Pieter van Kaam: ,, Zo was Kevin de Regt Pupil van de Week en stonden Glen, Dimitri en Glen van F2 met de Lammetjes (dat zijn de jeugdsupporters van FC Dordt) vooraf op het veld mee te vlaggen tijdens het gebruikelijke ritueel voor aanvang. Rowan (in FC Dordt-shirt) vlagt normaal ook mee, maar koos er deze keer voor bij zijn team op de tribune te gaan zitten´´.


De spanning van begin tot eind wedstrijd maakte de avond nog spectaculairder. Pieter van Kaam: ,,Dat was op het laatst heel goed te zien in en rond het hekwerk.´´


Van al die bijzondere gebeurtenissen stelde Pieter van Kaam foto´s beschikbaar. Klik daarvoor op:


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com