Jubileumboek DFC voor staatssecretaris en tv-presentator bij opening expositie

28 april 2009 859x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Jubileumboek DFC voor staatssecretaris en tv-presentator bij opening expositie

Dinsdag is de tentoonstelling ´Seizoen 40-45 –  voetbal in de tweede wereldoorlog´ in het Verzetsmuseum Amsterdam geopend door staatssecretaris Jet Bussemaker van sportzaken. Namens DFC was archivaris Arie Heijstek present.


Tv-presentator Frits Barend praatte de opening met enkele oudere voetballers uit de oorlogstijd aan elkaar. Vele bekenden uit de voetbalwereld waren aanwezig. Jan Bens (oud-trainer van o.a. DFC) werd op uitnodiging van een tv-ploeg van Ere-divisie live ondervraagd over zijn belevenissen in de oorlogsjaren. Ook Ajax-speler Miralem Sulejmani was naar het museum gekomen.


Na de officiële opening overhandigde Arie Heijstek namens DFC aan Bussemaker en Barend ieder een exemplaar van het fraaie DFC Jubileumboek 1883-2008. ,,Dit speciaal om het verhaal van Arpad Weisz´´, aldus Arie.


Zoals inmiddels bekend heeft DFC via Heijstek ook bijgedragen aan de tentoonstelling. De DFC-archivaris: ,,Zo is gebruik gemaakt van foto’s en teksten uit het Jubileumboek 1883-2008 en wel speciaal het artikel over DFC-trainer Arpad Weisz´´. De joodse oefenmeester die in het begin van de Tweede Wereldoorlog van Italië naar DFC verhuisde, kwam om in een concentratiekamp.


*De tentoonstelling in het Verzetsmuseum Amsterdam duurt tot en met 11 april volgend jaar. http://www.verzetsmuseum.org/


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com