JEUGD: DFC B1 klopt Lekvogels B1 (4-0) en is nu gedeeld koploper

10 april 2009 1140x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JEUGD: DFC B1 klopt Lekvogels B1 (4-0) en is nu gedeeld koploper

DFC B1 klopte donderdagavond thuis Lekvogels B1 met 4-0 en nestelde zich zo naast GSC B1 en VVAC B1 aan de top van de Voorjaarscompetitie. Alle drie de ploegen hebben nu 18 punten uit 7 duels. Op 18 april is het VVAC B1 tegen DFC B1.


Door verplichtingen en blessures startte B1 donderdagavond met twee C1-spelers, Max Hartendorp en Ahmet Tasgin, meldt B1-leider Johan van Ammelrooy. ,,In de eerste helft was voornamelijk sprake van eenrichtingsverkeer richting het doel van Lekvogels, maar we kregen de bal er niet in. DFC had een snel combinerend spelbeeld waar Lekvogels geen antwoord op had.´´


Na de rust (0-0) kreeg Lekvogels al in de eerste minuut een uitstekende kans door een communicatiefout tussen keeper en achterhoede van DFC waarbij de bal in de voet kwam van de spits van Lekvogels. Die schoot alleen voor de keeper de bal naast.


Daarna kwam DFC weer op tempo en ging het opnieuw richting Lekvogels-doel. Na 10 minuten werd er gewisseld en kwam Kusay Pekince (net gearriveerd uit Eindhoven) in het veld die bij zijn derde balcontact met een afstandsschot de score opende: 1-0. Vijf minuten later kreeg Syaba Ighodaro na een combinatie de bal in de 16 meter voor de voeten en rondde fraai af (2-0). Vlak hierna beslister Aaron Maria Perez met een schot van buiten de zestien het duel met de 3-0.


Lekvogels kwam nog een enkele keer voor het doel van DFC maar kon de keeper niet passeren. Vijf minuten voor het eindsignaal werd er een combinatie opgestart waaruit Kusay Pekince (foto-inzet) de eindstand op 4-0 bepaalde. Het betekende DFC´s zesde zege op rij.


Stand na donderdagavond: 1 GSC B1 7-18 (+13), 2 DFC B1 7-18 (+9), 3 VVAC B1 7-18 (+8), 4 Lekvogels B1 7-12.


*Zaterdag speelt DFC B1 op een toernooi, Paasmaandag wordt voor de competitie aangetreden bij Groot Ammers B1.


**Voor de resultaten van de midweekse wedstrijden van DFC-jeugdteams zie de link Uitslagen.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com