JEUGD (2): DFC A1 toont mentaliteit en veerkracht en klopt Wilhelmina (5-2)

25 april 2009 1449x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JEUGD (2): DFC A1 toont mentaliteit en veerkracht en klopt Wilhelmina (5-2)

DFC A1 greep vanmiddag z´n laatste strohalm in de strijd tegen degradatie uit de hoofdklasse B. De ploeg liet eindelijk de ware vechtersmentaliteit zien en won na een 0-0 ruststand met 5-2. DFC moest zelfs een 0-1 achterstand wegwerken, wat extra bewijs vormt van de uitstekende instelling.


De belangen vooraf waren niet alleen voor DFC maar ook voor het Bossche Wilhelmina glashelder. DFC moest winnen om rechtstreekse degradatie af te wenden; Wilhelmina was nog volop in de race om de derde periodetitel. Niettemin verliep het eerste bedrijf doelpuntloos. Met z´n snelle, behendige vleugelaanvallers was Wilhelmina voor rust wat dreigender zonder uitgesproken kansen te creëren. DFC kwam amper aan aanvalsacties toe maar hoefde verdedigend ook niet veel te vrezen – de organisatie zat goed in elkaar. Bovendien stak keeper Koen van Torenburg weer in een alerte bui.


DFC kreeg zelfs de beste kans toen Wilson Dongo doorbrak en op de rand van de zestien onderuit werd geschoffeld. In plaats van rood beoordeelde de arbiter de overtreding als geel-waardig. De vrije trap leverde DFC helaas niets op.


Na de hervatting begon DFC dreigender. Pure pech was het daarom dat de gasten uit Den Bosch na acht minuten verrassend op voorsprong kwamen uit een afstandsschot dat Koen van Torenburg verraste. Met Ahman Dhondai voor Firat Kaynar en Musti Aynihan voor Matthijs Jongeneel, antwoordde DFC met drukverhoging. Het was Ahman Dhondai die na een kwartier een vrije trap schitterend binnenknalde: 1-1.


Een geschrokken Wilhelmina verlegde noodgedwongen het accent naar de aanval. Een zet die DFC precies de gevraagde ruimte opleverde. Nadat Musti een inzet fraai zag gestopt door de Bossche doelman, was het na zo´n 20 minuten Lutfullah Kilic die uit een scrimmage slim de 2-1 aantekende. Daarna kregen Musti en Wilson Dongo kansen het duel te beslissen maar geschrokken faalden ze.


Bij een van de schaarse gevaarlijke Wilhelmina-acties kwam DFC het noodlot weer tegen.Wilson werkte op de doellijn een ongevaarlijke hoekschop helaas in eigen doel: 2-2. Het typeert de uitstekende mentaliteit van DFC dat de ploeg zich heel snel hervond en de succesvolle en inspirerende draad van voor de 2-2 weer oppakte. Het resulteerde in een regen aan kansen, die deze keer ook treffers opleverden. Lutfullah Kilic was de belangrijkste banbreker met de 3-2.


Door het goede gevoel van een belangrijke voorsprong en de wetenschap dat Wilhelmina moest komen, waren in de slotfase Askin Ciftci en Musti Aynihan heel trefzeker: 5-2. (Verslag Fred van Dongen)


Opstelling DFC A1: Koen van Torenburg, Leon Raaymakers (69m Askin Ciftci), Jelle Cové, Jonathan Dubbeldam, Davey Bakker, Matthijs Jongeneel  (55m Musti Aynihan), Hikmet Uysal, Firat Kaynar (55m Ahman Dhondai), Wilson Dongo, Lutfullah Kilic, Volkan Mavili.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com