JEUGD (2): DFC A1 strijdend ten onder: 0-4*EBOH beslist stadsderby al bij rust

16 april 2009 1497x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JEUGD (2): DFC A1 strijdend ten onder: 0-4*EBOH beslist stadsderby al bij rust

Het lukte DFC A1 vanmiddag niet de onderste plaats in de hoofdklasse B van A-junioren te verlaten. De stadsderby tegen EBOH A1 resulteerde in een 0-4 nederlaag. Bij rust was het treffen al min of meer beslist (0-3).


DFC, beseffend dat het moest winnen, opende met offensieve bedoelingen maar bleef steken bij kleine kansjes. EBOH opereerde directer en was daardoor ook gevaarlijker. Na twaalf minuten leidde dat al tot de openingstreffer van Hadji Karasahin (0-1). DFC antwoordde met een versnellinkje hoger. Wilson Dongo zag een inzet over de lat verdwijnen waar hij beter de bal had kunnen afspelen naar zijn binnen de zestien vrijstaande ploeggenoten.


Op enkele hoekschoppen na kreeg de doelman van EBOH verder nauwelijks lastig werk op te knappen. Zijn collega Koen van Torenburg kende een drukker bestaan. Kansloos was hij echter na een half uur toen na een snelle EBOH-aanval over rechts de voor de geblesseerde Kevin Verstegen ingevallen Leon Raaymakers in een poging te redden wat er te redden viel de bal in eigen net werkte (0-2).


Kort daarop probeerde Leon met een snelle aanvalsactie het net aan de andere kant te vinden. De doelman van EBOH reageerde alert en verwerkte de inzet knap tot hoekschop. In de slotminuut van het eerste bedrijf scheurde EBOH andermaal via rechts de DFC-defensie open en stond Mussa Bozquert voor een intikkertje (0-3).


Na de hervatting bleef DFC strijden voor een beter resultaat zonder echt dreigend te worden. Ook in het tweede bedrijf waren de betere kansen weggelegd voor de gasten die in de 70ste minuut via Tamer Kaya de eindstand vastlegden op 0-4.


Opstelling DFC A1: Koen van Torenburg, Kevin Verstegen (27m Leon Raaymakers), Jelle Cové (46m Askin Ciftci), Jonathan Dubbeldam, Davey Bakker, Hikmet Uysal, Matthijs Jongeneel, Lutfullah Kilic, Firat Kaynar (20m Ahman Dhondai), Wilson Dongo, Musti Aynihan.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com