JEUGD (1): DFC wint, ziet concurrenten verliezen en kan degradatie nog ontlopen

25 april 2009 1531x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JEUGD (1): DFC wint, ziet concurrenten verliezen en kan degradatie nog ontlopen

In de hoofdklasse B van de A-junioren deed DFC A1 vanmiddag belangrijke zaken. Het won met 5-2 van Wilhelmina dat nog volop in de race was om het periodekampioenschap.


Tot grote opluchting vernam DFC A1 later op de middag dat de broeders-in-de-degradatienood beide hadden verloren. Wieldrecht ging onderuit bij SC ´t  Zand A1 en TSC verloor de Oosterhoutse derby van SCO. DFC is zo van de onderste plaats af en staat nu in punten gelijk met de nummer tien, TSC. Er is nog één speelronde te gaan. De laatste twee degraderen rechtstreeks naar de eerste klasse, nummer tien speelt nacompetitie.


DFC verdiende de zege omdat het vooral na rust strijdlustig, gemotiveerd en met goede aanvalsacties opereerde.Toch moest de ploeg van interim-coach Erwin Loos en leider Fred Eland eerst nog een ongelukkige 0-1 achterstand wegwerken. De belangrijkste treffers vielen pas in het slotkwartier. Reactie na afloop van website-eindredacteur Fred van Dongen: ,,Hulde jongens´met het fraaie resultaat. Ik heb genoten van jullie inzet en strijdlust´´.


*Uitslagen vandaag:  DFC – Wilhelmina 5-2, SC ´t Zand – Wieldrecht 3-1, SCO TOFS – TSC 2-0, RKDVC – Dongen 1-2, EBOH – Haarsteeg 4-3, De Zwerver – Theole 1-2.


Stand : RKDVC 21-48 (kampioen), SC ´t Zand 21-42, Haarsteeg 21-40, EBOH 21-39, Theole 21-38, SCO / TOFS 21-35, Dongen 21-29, Wilhelmina 21-25, De Zwerver 21-20, TSC 21-15, DFC 21-15, Wieldrecht 21-14,


*Zaterdag 2 mei (slotronde): Haarsteeg – DFC, Wieldrecht – De Zwerver, TSC – EBOH, Dongen – SC ´t Zand, Wilhelmina – RKDVC, Theole – SCO / TOFS.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com