Israëlische krant brengt verhaal over joodse DFC-trainer Arpad Weisz

21 april 2009 971x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Israëlische krant brengt verhaal over joodse DFC-trainer Arpad Weisz

De Israëlische krant Maariv Daily in Tel Aviv publiceert in de editie van vandaag (dinsdag 21 april) een artikel over joodse voetballers en coaches tijdens de Tweede Wereldoorlog. De toenmalige DFC-trainer Arpad Weisz (foto-inzet) wordt daarin ook belicht. DFC´s archivaris Arie Heystek heeft meegewerkt aan de speciale publicatie.


Arie: ,,Ik heb foto´s en teksten beschikbaar gesteld. De publicatie vindt plaats in het kader van de Holocaust Memorial Day die vandaag in Israël wordt gehouden´´. Op deze dag worden de joden herdacht die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitse fascisten in vernietigingskampen zijn omgebracht.


Het uiteraard vertaalde artikel met foto´s van Arpad Weisz en het DFC1-team dat hij in de Tweede Wereldoorlog trainde, is te vinden op onderstaande link en volg daarna, aldus gids Arie Heystek, ´de volgende route: op voetbalelftalplaatje klikken, pagina met o.a. Arpad Weisz.


http://www.nrg.co.il


*Zie ook verder op deze site het onderwerp: Achivaris DFC werkt mee aan expositie in Verzetsmuseum Amsterdam


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com