DFC3 blijft steken op 3-3 en maakt competitie ongewild weer spannend

11 april 2009 667x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC3 blijft steken op 3-3 en maakt competitie ongewild weer spannend

DFC 3 speelde vanmiddag tegen laagvlieger De Alblas4 met 3-3 gelijk. Het was een slechte wedstrijd van de kant van DFC. Er werd niet goed gecombineerd en ballen werden vaak  ‘gebracht’  naar een ploeggenoot. Bij rust was er nog een minimale voorsprong van 1-0 maar in de tweede helft ging het helemaal mis.


In de eerste vijfenveertig minuten had DFC meer kunnen en moeten scoren. Kansen waren er maar het vizier stond vandaag niet op scherp. De Alblas kwam in het eerste bedrijf nauwelijks over de middenlijn. Een kwartier voor rust benutte Robbie Korn een terecht toegekende strafschop. In de laatste minuten voor rust verzuimde DFC3 de voorsprong uit te breiden. Er werd te veel met de bal gelopen en er was te weinig beweging.


In de rust probeerde aanvoerder Mario Ghidini met wat omzettingen de mannen beter neer te zetten maar in de tweede helft was Het Derde het totaal kwijt. Drie minuten na de thee kreeg DFC3 een dot van een kans maar Ferhat schoot de bal naast. Een fractie later was het aan de andere kant wel raak. Een goed uitgespeelde counter van De Alblas zorgde voor 1-1.


Het Derde leek wakker en speelde eindelijk een fase redelijk voetbal wat resulteerde in een mooie treffer van Tijmen Bruning. Hij passeerde twee man en haalde hard uit. De keeper was kansloos op het geplaatste schot. De 2-1 betekende het omslagpunt. DFC3 liep met 7 man voorin en van organisatie was geen sprake meer. De Alblas wachtte af en loerde op de counter. En counters kwamen er.


Aan de linkerkant van het veld was de aanvaller van De Alblas tot drie keer toe in staat de bal achter gelegenheidsdoelman Melvin Jongeneel te plaatsen. Eenmaal gebeurde dit volgens de leidsman uit buitenspelpositie. Door de treffers van de sluwe aanvaller keek DFC 10 minuten voor tijd tegen een 2-3 achterstand aan. Het Derde probeerde uit alle macht op zoek te gaan naar de belangrijke overwinning maar dit zat er niet in. Ver in blessuretijd maakte Maurice Kalis nog wel de 3-3 maar verder kwam DFC3 niet.


*Volgende week zaterdag 18 april moet DFC winnen van concurrent Groote Lindt4 er vanuit gaande dat Groote Lindt zijn wedstrijd maandag wint van Wieldrecht. DFC3 staat nu op de eerste plaats met 2 punten voor op Groote Lindt dat een wedstrijd minder gespeeld heeft. Virtueel staan de Zwijndrechtenaren dus 1 punt voor op de mannen van Het Derde.


Het zou leuk zijn als de mannen van Het Derde volgende week door een hoop fans gesteund zouden worden in een strijd om de eerste plaats, meldt onze verslaggever Wessel Sleeking.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com