DFC3 (1): Het Derde pakt alsnog de koppositie na fraaie winst bij Pelikaan: 0-3

25 april 2009 730x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC3 (1): Het Derde pakt alsnog de koppositie na fraaie winst bij Pelikaan: 0-3

DFC3 speelde vanmiddag uit bij Pelikaan7. Nadat er vorige week tegen koploper Groote Lindt4 werd gelijk gespeeld, leek de titel  ver weg voor Het Derde. DFC 3 bleef niettemin hopen op een wonder. En dat kwam vanmiddag!


Zelf won Het Derde zijn uitbeurt bij Pelikaan knap met 0-3 en vervolgens kwam dan het nieuws, dat niemand in eerste instantie geloofde: koploper Groote Lindt had onverwacht uit bij Oranje Wit8 verloren met 2-0. DFC3 is nu de trotse leider met twee punten voorsprong op Groote Lindt met nog één wedstrijd te gaan.


In de eerste heft was DFC3 veel sterker en kreeg het veel kansen. Nog voordat het eerste kwartier was verstreken kwam Het Derde op voorsprong door een mooi doelpunt van Deniz. DFC3 ging op zoek naar meer. Het was veel beter dan de gehavende tegenstander, Pelikaan kon maar 12 spelers op de been brengen die niet allemaal fit waren. Nog voor rust zorgde Rifat Yaman voor de terechte 0-2 uit een strafschop.


In de rust werden er goede afspraken gemaakt zodat de voorsprong niet meer uit handen kon worden gegeven, meldt onze verslaggever Wessel Sleeking. Na de hervatting had DFC ook het betere van het spel. Pelikaan kon niet veel meer inbrengen en kreeg te maken met een situatie waarin het niet meer kon wisselen.


Nadat er een speler geblesseerd was uitgevallen kon een aanvaller van Pelikaan niet meer verder en moest de thuisploeg met 10 man verder. Een extra domper voor de thuisploeg was de 0-3. Een verdediger gleed de bal op ongelukkige wijze achter de eigen doelman. Het Derde ging met de welverdiende 3 punten naar huis. Dit zorgde onverwacht voor de koppositie. De ontlading na de wedstrijd werd voortgezet op het DFC-complex waar het bier nog rijkelijk vloeide.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com