DFC2 sluit evenwichtige stadsderby tegen EBOH2 af met 2-2 gelijkspel

18 april 2009 971x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC2 sluit evenwichtige stadsderby tegen EBOH2 af met 2-2 gelijkspel

DFC2 speelde vanmiddag met 2-2 gelijk bij EBOH2. Verrassend was de uitslag niet; beide teams deelden vooraf de vierde plaats op de ranglijst met 35 punten uit 19 wedstrijden.


Ook binnen de lijnen was nauwelijks krachtsverschil merkbaar. ´We ontliepen elkaar niet veel´, aldus coach Johan Mol na afloop. Hij beschouwde het gelijkspel als een juiste afspiegeling.


DFC2 was overigens met slechts elf spelers naar de stadgenoot gereisd. Na de hervatting kon Mol een beroep doen op twee jeugdspelers waardoor hij in de pauze z´n spelers Sabit Kayhan en Pieter van Kaam kon wisselen.


EBOH nam na een kwartier de leiding uit een kopbal. Sabit Kayhan trok namens DFC de stand in evenwicht door een wegens hands toegekende strafschop te benutten. Erik Bouwens bracht DFC zelfs op voorsprong door na de te zijn vrijgespeeld door Thomas van Brakel (foto-inzet) met een knappe schuiver de EBOH-doelman te passeren. Maar nog voor rust kwam EBOH langszij (2-2).


Ook het tweede bedrijf verliep gelijkopgaand met kansjes over en weer. Verdere doelpunten bleven evenwel uit. Met elk nu 36 punten uit 20 duels zijn beide teams uitgeschakeld voor het kampioenschap. DFC kan zich nu volledig richten op de KNVB-districtsbeker voor reserve-teams. In dat toernooi bereikte de ploeg vorige week even verrassend als knap de halve finale.


Basis DFC2: Melvin Jongeneel, Danny Haksteen, Maarten Janssen, Michael Nieboer, Tomas Nuyten, Conan Wilhelmus, Sabit Kayhan, Thomas van Brakel, Willem Opmeer, Erik Bouwens, Pieter van Kaam.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com