DC JEUGDBOKAAL (2): DFC A1 verkijkt zich op zeer effectieve tegenstander

9 april 2009 1216x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DC JEUGDBOKAAL (2): DFC A1 verkijkt zich op zeer effectieve tegenstander

DFC A1 verkeek zich woensdagavond lelijk op tegenstander Groote Lindt A1, terwijl een blik op de standen in de reguliere competities een waarschuwing had moeten zijn.  DFC bengelt onderaan in de hoofdklasse, Groote Lindt is hoogvlieger in de tree daaronder ofwel de eerste klas.


Het duel in de groepsfase van het populaire toernooi om de Dordt Centraal Jeugdbokaal zou zodoende een gelijkopgaand en spannend verloop krijgen, zo was vooraf de inschatting. De praktijk bleek helaas anders. DFC liet zich overdonderen door de bliksemstart van de gasten uit Zwijndrecht.


Die dicteerden het eerste bedrijf waarin ze stevig aanvallend zich diverse malen zeer dreigend presenteerden voor de veste van DFC´s herstelde keeper Koen van Torenburg. Die wist met knappe reddingen de schade lange tijd beperkt te houden. Pas na zo´n 20 minuten moest hij voor het eerst zwichten toen Leon van den Heerik het Lindtse overwicht bekroonde met de verdiende openingstreffer (0-1).


Pas na een half uur diende DFC zich voor het eerst dreigend aan voor de Lindtse goal. Lutfullah Kilic zag zijn kopbal na een hoekschop van Hikmet Uysal net over verdwijnen. De slotfase werd de periode van Kevin de Deugd van Groote Lindt die twee keer een counter effectief afrondde, zij het dat aan z´n eerste goal een scherpe buitenspellucht hing. Tussendoor kreeg Kevin Verstegen namens DFC twee mogelijkheden maar het vizier stond niet op scherp.


Na de hervatting (ruststand 0-3) verscheen de thuisploeg met enkele wissels binnen de lijnen. DFC zette druk en sloot de Zwijndrechtse ploeg enige tijd op rond de eigen veste. Reële kansen bleven evenwel uit. Uit de eerste de beste uitbraak van Groote Lindt was het daarentegen na een kwartier wel prijs via Brian Hardenbol.


Twee minuten later kopte Kevin Verstegen een voorzet op maat van Lutfullah Kilic binnen (1-4) en leek DFC een aanloop te nemen naar verdere verkleining van de achterstand. Maar tot meer dreiging dan enkele gevaarlijke vrije schoppen die fraai gekeerd werden door de Lindtse doelman, kwam de thuisploeg niet. Het waren de bezoekers die DFC een lesje effectiviteit gaven. Twee snelle uitvallen werden bekwaam afgerond door goalgetter Kevin de Deugd die daarmee de eindstand bepaalde op 1-6 en zijn persoonlijke productie opvoerde naar 4.


Basis DFC A1: Koen van Torenburg, Leon Raaymakers, Matthijs Jongeneel, Hikmet Uysal, Jonathan Dubbeldam, Volkan Mavili, Lutfullah Kilic, Firat Kaynar, Kevin Verstegen, Musti Aynihan, Ahman Dhondai.  Wissels (allen geheel conform de toernooiregels  ingebracht): Davey Bakker, Jelle Cové, Askin Ciftci, Wilson Dongo, Helder Dongo.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com