BEKER (2): Koele kikker Sadik schiet DFC2 vanaf elfmeter naar bekerstunt

13 april 2009 865x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor BEKER (2): Koele kikker Sadik schiet DFC2 vanaf elfmeter naar bekerstunt

Dat DFC2 in de kwartfinale van de districtsbeker voor reserveteams het ijzersterke Heerjansdam2 na negentig minuten in bedwang wist te houden (2-2), was al knap werk op zich. Dat uiteindelijk via de strafschoppenserie (4-3 winst) zelfs de halve finale werd bereikt, mag gerangschikt worden in de categorie fantastische prestaties.


Heerjansdam2 won de toss bij het strafschoppen-nemen en schoof de eerste de beste elfmeter in de touwen. DFC reageerde koel via Sabit Kayhan (1-1) en daar schrokken de gasten kennelijk zo van dat ze hun tweede misten. Nadat Marvin Hooplot met z´n derde treffer in de wedstrijd DFC2 op voorsprong had gezet in  de penalty-serie zag Ruben Schot helaas zijn elfmeter gestopt worden en stond het na elk drie strafschoppen weer gelijk: 2-2.


Beide ploegen benutten vervolgens hun vierde (Willem Opmeer knap namens DFC) waardoor de vijfde en laatste van de serie de beslissing moest brengen. Heerjansdam faalde waarna de druk kwam te liggen bij Sadik Karasahin. Die hield het hoofd koel zodat DFC de serie won met 3-4 en nu halve-finalist is.


De winnende keeper van DFC reageerde na afloop koeltjes met ´ik heb er niet één hoeven te stoppen en toch zijn we verder´. Heerjansdam verprutste immers twee elfmeters door het houtwerk te raken.


De vreugde-uitbarsting na de winnende treffer was vanzelfsprekend enorm, de stemming in de kleedkamer later zo mogelijk nog uitbundiger. Door het bereiken van de halve finale mag DFC2 volgend seizoen deelnemen aan het ´grote ´ bekertoernooi van het district Zuid I waarin het aantreedt tegen standaardteams. Wie het Tweede in de halve eindstrijd treft is nog niet bekend, evenals de speeldatum.


Hoe dan ook: mannen namens de website van het harte gefeliciteerd met die uitmuntende resultaat. Voor een uitgebreide beeldreportage van de spannende strafschoppenserie zie:


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com