BEKER (1): DFC2 zorgt andermaal voor stuntwerk en bereikt halve finale

13 april 2009 737x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor BEKER (1): DFC2 zorgt andermaal voor stuntwerk en bereikt halve finale

Het was heel lang geleden dat een DFC-team zo ver was gekomen in een officieel KNVB-toernooi. DFC2 overleefde in het begin van dit seizoen de groepsfase, stootte vervolgens reserve-hoofdklasser Sliedrecht2 uit het toernooi en belandde na te zijn vrijgeloot voor de derde ronde, in de kwartfinale.


Daarin zou de formatie van de coaches Johan Mol en Ronald van Pelt wel z´n Waterloo vinden was de algemene opvatting vooraf. Tegenstander Heerjansdam2 staat immers tweede in de reserve-hoofdklasse en zou kwalitatief een maatje te groot zijn. Binnen de zonovergoten lijnen bleek daar vanmiddag niets van. Heerjansdam2, dat de afgelopen jaren een reputatie van ongenaakbaarheid heeft opgebouwd in het toernooi om de districtsbeker voor reserveteams, kon geen moment imponeren tegen een mentaal sterk DFC2.


Na negentig minuten stond het 2-2 en moesten strafschoppen de beslissing brengen. DFC legde in die altijd aparte discipline meer vaardigheid aan de dag en won de elfmeterserie met 4-3. De ploeg bereikte zo onverwacht maar niet minder verdiend de halve finale.


Bij de thuisploeg bleek de defensie een ijzersterke linie die het drie klassen hoger acterende Heerjansdam niet in z´n spel liet komen. Op zijn beurt mikte Het Tweede op z´n vaardige spitsenduo Marvin Hooplot – Sadik Karasahin. En dat bleek een prima  strategie. Heerjansdam mocht dan voor rust ogenschijnlijk domineren, de betere kansen waren zonder meer voor DFC2 dat loerde op scherpe uitvallen. In de eerste minuut van de blessuretijd leidde dat tot een verdiende voorsprong. Sabit Kayhan lanceerde Marvin Hooplot met een precisie-assist en daar weet Marvin altijd wel raad mee: 1-0.


Na de hervatting veranderde het spelbeeld nauwelijks. DFC2 plaatste zich geen moment in de ondergeschikte rol door goed verdedigen, scherp aanvallen en een enorme vechtersmentaliteit. Het bleken uiteindelijk dé ingrediënten voor een ongekend succes ook al kwam Heerjansdam2 na zo´n tien minuten langszij (1-1) en namen de gasten na zo´n 25 minuten zelfs de leiding (1-2).


Maar DFC had Marvin Hooplot in huis. Die tikte na voor bereidend werk van Sabit Kayhan en Sadik Karasahin met wat handige passeerbewegingen vijf minuten voor tijd de verdiende 2-2 binnen.


Die stand bleef gehandhaafd tot het eindsignaal waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. DFC2 bleek veel beter te kunnen omspringen met die druk en zorgde zo andermaal voor een grote, maar beslist niet onverdiende surprise. Het succes van strijdlust, mentaliteit en kwaliteit. (Verslag Fred van Dongen)


Basis DFC2: Michael Peters, Danny Haksteen, Ruben Schot, Michael Nieboer, Tomas Nuyten, Erik Bouwens, Maarten  Janssen (46m Thomas van Brakel), Willem Opmeer, Sabit Kayhan, Marvin Hooplot, Sadik Karasahin. Wissel / grensrechter: Conan Wilhelmus.


*Vaste waarde Danny Kamp stond op krukken langs de lijn. Hij is geveld door een enkelbandscheuring. De website-redactie wenst hem een voorspoedig herstel toe.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com