Achivaris DFC werkt mee aan expositie in Verzetsmuseum Amsterdam

20 april 2009 734x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Achivaris DFC werkt mee aan expositie in Verzetsmuseum Amsterdam

Het Verzetsmuseum Amsterdam organiseert van 29 april 2009 t/m 11 april 2010 de tentoonstelling ´Seizoen 40-45 – Voetbal tijdens de tweede wereldoorlog´. De opening is op dinsdag 28 april a.s. door de staatssecretaris van sportzaken Jet Bussemaker.


DFC´s archivaris Arie Heystek (foto-inzet): ,,Ook DFC heeft aan de expositie meegewerkt middels foto’s en teksten. Zo is gebruik gemaakt van het DFC jubileumboek 1883-2008 en wel speciaal het artikel over DFC-trainer Arpad Weisz´´. De joodse oefenmeester die in het begin van de Tweede Wereldoorlog van Italië naar DFC verhuisde, kwam om in een concentratiekamp.


http://www.verzetsmuseum.org/


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com