A-JEUGD: DFC A1 mist geluk in slotfase*Degradatieduel eindigt onbeslist

11 april 2009 1252x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor A-JEUGD: DFC A1 mist geluk in slotfase*Degradatieduel eindigt onbeslist

De belangen waren groot tijdens het inhaalduel tussen DFC A1 en De Zwerver A1. Bij winst zou DFC zich weer uitzicht creëren op een positie boven de vermaarde rode streep. Daar stond tegenover dat De Zwerver bij winst zo goed als veilig zou zijn.


Het werd uiteindelijk vlees noch vis in een gelijkopgaand duel, waarin onzekerheid en nervositeit het ruim wonnen van de kwaliteit. Gelet op het aantal mogelijkheden had DFC de volle winst kunnen bemachtigen. Met name in de slotfase kreeg de formatie van interim-coach Erwin Loos prima kansen doch in de afwerking ontbrak, zoals de coach het na afloop noemde, het bekende tikkeltje mazzel.


In het eerste bedrijf was DFC aanvallend de actiefste ploeg. De wetenschap dat het moest winnen zorgde voor een bewonderenswaardige inzet en strijdlust. Musti Aynihan en Ahman Dhondai creëerden zich halve kansen en een fraaie solo van Lutfullah Kilic strandde uiteindelijk op een alerte doelman van De Zwerver. De gasten uit Kinderdijk brachten DFC pas na een dik halfuur in enige verlegenheid. De vrije trap van net buiten de zestien spatte uiteen op een goed geformeerde roodwitte muur.


Vier minuten na de hervatting kwam De Zwerver, dat tot dan toe aanvallend nauwelijks wat had gepresteerd, verrassend op voorsprong. De openingsgoal kwam als het ware uit de lucht vallen nadat aanvaller Arjan ´t Hoen na een lange bal ineens de ruimte kreeg en DFC-doelman Koen van Torenburg kansloos liet: 0-1.


Een zware tegenvaller voor DFC dat enige minuten nodig had om weer bij zinnen en geloof in eigen kunnen te komen. In die fase kwam de thuisploeg enkele malen goed weg omdat De Zwerver in de afwerking precisie miste. Halverwege het tweede bedrijf trok DFC het duel weer naar zich toe. De druk werd verhoogd wat leidde tot enkele hoekschoppen. Uit een daarvan kopte Hikmet Uysal in de 34ste minuut fraai de verdiende gelijkmaker binnen: 1-1.


DFC zette aan voor een slotoffensief waarin het begrijpelijk de nodige risico´s nam. Zodoende kreeg ook de Kinderdijkse ploeg in de slotfase nog enkele riante countermogelijkheden. DFC kende daarentegen veruit de beste kansen. Onder meer Helder Dongo, Hikmet en Lutfullah ontbeerden wat geluk waardoor hun inzetten steeds net naast verdwenen of door de Kinderdijkse doelman met wat fortuin onschadelijk werden gemaakt. Zo eindigde het kelderduel onbeslist en kan DFC nog steeds hoop koesteren op overleving. Daartoe resten nog drie duels: thuis tegen EBOH en Wilhelmina, uit tegen Haarsteeg. (Verslag Fred van Dongen)


Basis DFC A1: Koen van Torenburg, Jelle Cové, Leon Raaymakers, Davey Bakker, Jonathan Dubbeldam, Hikmet Uysal, Lutfullah Kilic, Firat Kaynar, Wilson Dongo, Musti Aynihan, Ahman Dhondai. Wissels: Askin Ciftci (50m voor Musti Aynihan), Wilson Dongo (60m  voor Jonathan Dubbeldam), Kevin Verstegen.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com