4D (5): Scheidsrechter trekt er 16, vooral overbodige blessure-minuten bij…

25 april 2009 1091x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 4D (5): Scheidsrechter trekt er 16, vooral overbodige blessure-minuten bij…

Zo´n kwartier voor tijd toen DFC met 0-1 leidde, gaf arbiter Koorenmans uit Oudenbosch al aan dat hij al twaalf ´blessure-minuten´ op z´n teller had staan. Daar kwamen er vanwege onderbrekingen in de ´extra´ tijd nog vier minuten bij waardoor de tweede helft van de opnieuw vinnige derby precies 61 minuten duurde.


Inderdaad, de stadsderby kende opnieuw veel oponthoud als gevolg van tal van blessure-behandelingen. DFC´s verzorger Hans van den Berg was zodoende ook vanmiddag de man die handen tekort kwam. Hij zag zelfs dat Maarten Zilverschoon, tien minuten na rust in het veld gekomen, zich nog geen kwartier later alweer moest laten vervangen door Davut Sahan. Maarten klaagde over ´ik zie alles zwart voor ogen´ na een botsing met een tegenstander.


In de verre blessuretijd moest ook invaller-jeugdspeler Aaron Maria Perez die in de 9de minuut van de toegevoegde tijd de 0-3 had aangetekend geblesseerd het veld verlaten nadat hij aan het hoofd was geraakt.


Velen vroegen zich na afloop terecht af waarom de arbiter het na de 0-3 niet voor gezien had gehouden en toch nog 7 minuten liet doorspelen. Zoals Fred van Dongen – zelf gediplomeerd scheidsrechter en jarenlang voorzitter geweest van de tuchtcommissie van de KNVB afdeling Dordrecht. ,,Afgelopen woensdagavond zag ik Barcelona tegen Sevilla. Na 90 minuten stond het 4-0 en waren er officieel nog vier extra minuten te vergeven. De arbiter, de Europese topper Mejuto Gonzalez, blies na 40 seconden af. Terecht. De zaak was beslist.


,,De arbiter van vanmiddag bij ODS – DFC had zich beter kunnen spiegelen aan zijn Spaanse top-collega. Ik heb vanmiddag meegeklokt met de scheidsrechter. Bij 0-3 in de 99ste minuut blaas je toch gewoon af. Nu ontstonden er daarna weer de nodige irritaties, gevolgd door overtredingen en blessures. Dat had de scheidsrechter allemaal kunnen voorkomen door meer in de geest van de wedstrijd, die bij 0-3 volstrekt gespeeld was, te handelen. Jammer´´.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com