4D (4): De helende handen van Hans droegen bij aan de overwinning

4 april 2009 645x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 4D (4): De helende handen van Hans droegen bij aan de overwinning

Dat DFC de kraker met Peursum met als inzet de eerste plaats in de vierde klasse D vanmiddag won, heeft het zeker ook te danken aan verzorger Hans van den Berg. De 63-jarige routinier stond de afgelopen week voor de zware opgave een aantal spelers fysiek (en als direct uitvloeisel daarvan ook psychisch) fit te krijgen voor de topper.


En er waren nogal wat problemen in het roodwitte kamp. Afgelopen dinsdagavond thuis tegen Noordeloos verlieten Marco van Woerkom, Davut Sahan en Louisiano Trinidad geblesseerd het veld.  Davut met een neusblessure die hem in elk geval nog een week buiten de lijnen houdt. ,,Daarna wordt het spelen met een soort masker op´´, aldus Davut die het succes van zijn teamgenoten vanuit de dug-out gadesloeg.


Het lukte Hans van den Berg wel Marco en Louisiano fit genoeg te krijgen voor deelname aan de topper. Andere spelers kampten met lichtere kwetsuren maar ook die vergden aandacht. ,,Er zijn heel wat uurtjes heengegaan om alle kwetsuren op te lappen´´, aldus de verzorger voor wie de zege dan ook een dubbele triomf betekende.


Ook tijdens het duel kwam de verzorger handen tekort. Regelmatig moest hij z´n spelers binnen de lijnen opknappen. Ook de scheidsrechter ontsnapte niet aan Hans´ helende gaven. Halverwege het tweede bedrijf verstapte de arbiter zich en konden spelers de vallende scheids amper omzeilen. Even leek de leidsman de vlag te moeten strijken maar na snelle verzorging van Hans (´Ik ben in dit geval maar zonder toestemming het veld ingerend´) kon de scheidsrechter het duel probleemloos voortzetten. ,,Het was even een paar momenten lucht happen´´, aldus arbiter Van Keulen later. (Tekst Fred van Dongen)


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com