4D (2): Topduel werd De Wedstrijd van Maarten Zilverschoon

4 april 2009 1130x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 4D (2): Topduel werd De Wedstrijd van Maarten Zilverschoon

Het gejuich was tot in de verre omtrek van de Reeweg-Oost te horen. Het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Van Keulen, die liefst acht minuten blessuretijd in de tweede helft bijtrok, betekende dat DFC zich nog steeds volop in de strijd om het kampioenschap van de vierde klasse D van het zaterdagamateurvoetbal bevindt.


De zinderende wedstrijd tegen Peursum eindigde in het voordeel van de Dordtse thuisclub. Al was de marge heel gering: 2-1. Met als gevolg dat de bezoekers nu koploper af zijn en DFC in de competitie aan de top van de ranglijst staat. Groot is het verschil echter niet te noemen, want de marge tussen de beide ploegen bedraagt na de wedstrijd van vandaag slechts één schamel puntje.


In elk geval zijn de kampioenskandidaten na de 19de wedstrijddag gereduceerd tot drie teams, namelijk DFC, Peursum en Groot Ammers. Na de nederlaag tegen Lekvogels lijkt Arkel als vierde kandidaat definitief te zijn uitgeschakeld. Met nog drie wedstrijden in het verschiet heeft het Dordtse rood-en-wit dan ook de beste papieren in handen.


Alleen dreigt daarbij het gevaar dat er in de slotfase van de competitie toch de nodige punten kunnen worden verspeeld. Het zijn namelijk de plaatselijke onderonsjes tegen EBOH, SC Emma en ODS. En met deze wedstrijden in het verschiet weet niemand welke kant het uiteindelijk op kan gaan. Derby’s zijn wedstrijden op zich.


De confrontatie tegen Peursum was vandaag zondermeer de wedstrijd van Maarten Zilverschoon. Zijn individuele klasse besliste het treffen tussen de beide kampioenskandidaten in belangrijke mate. Zonder de andere spelers tekort te doen. De DFC’er was in de eerste helft binnen een kwartier met twee wonderschone doelpunten de grondlegger van de uiteindelijk zwaar bevochten overwinning. Zodoende kon ook een ongelukkige achterstand al na 16 minuten door een treffer van Henk Walpot worden goed gemaakt.


DFC kende in deze fase het beste van spel, maar twee reddingen van Peursum-doelman Mark Barten na pogingen van Coskun Altintas en Maarten Zilverschoon voorkwamen een vroege voorsprong van de thuisclub. Eén enkele uitval betekende dat DFC direct de achtervolging moest inzetten. Met het geluk dat nauwelijks twee minuten later een vrije trap van Zilverschoon over de muur in de goal binnenplofte. Zijn tweede doelpunt van de wedstrijd was zelfs nog fraaier van aard. Een hopeloze soloactie leek in het niets te belanden, maar vervolgens was een klein gaatje in de Peursum-defensie voldoende om doelman Mark Barten te verrassen. Van ruim 25 meter afstand prikte Zilverschoon de bal binnen.


Voor Peursum was dat alle aanleiding om alles op één kaart te zetten. Vooral in de tweede helft kreeg DFC het zwaar te voorduren, met onder andere kansen voor Daan Carpentiers. Alleen waren in de slotfase de beste kansen voor de thuisclub met onder andere een onthouden strafschop na een actie van Marvin Hooplot. (Verslag Peter de Roo)         


DFC-Peursum 2-1 (2-1). 16. Henk Walpot 0-1, 18. Maarten Zilverschoon 1-1, 32. Maarten Zilverschoon 2-1. Scheidsrechter: Van Keulen (Prinsenbeek). Gele kaarten: Robin Ramesar, Ibo Karasahin (DFC) en Bart van der Meyden (Peursum).


Opstelling DFC: Danny Peters; Davey Bommel (61. Stephan van Beusekom), Marco van Woerkom, Marcel van Nes, Mark Jongeneel; Louisiano Trinidad, Marvin Hooplot (90+5 Sadik Karasahin), Robin Ramesar, Maarten Zilverschoon (68. Sabit Kayhan); Coskun Altintas, Ibo Karasahin.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com