4D (2): Na EBOH zijn er nog twee hindernissen te gaan: ODS en Emma

18 april 2009 1551x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 4D (2): Na EBOH zijn er nog twee hindernissen te gaan: ODS en Emma

Er zijn nog twee hindernissen te gaan: ODS en Emma. Zonder enige schade in de laatste wedstrijden van het seizoen mag DFC zich over twee weken de kampioen van de vierde klasse D van het zaterdagamateurvoetbal noemen. Met promotie naar een hogere klasse als direct gevolg.


Vandaag zette het elftal van trainer Laurens Gerlich in elk geval een goede stap in de juiste richting. De eerste van de drie plaatselijke onderonsjes eindigde in een duidelijke overwinning voor DFC. EBOH verloor op eigen terrein met 0-3.


Veel zo niet alles was te danken aan een uitstekende eerste helft. Na de hervatting zakte het spelpeil aanmerkelijk. Zonder anderen tekort te doen waren er aan de Schenkeldijk hoofdrollen weggelegd voor doelman Danny Peters, middenvelder Marvin Hooplot en B-junior Aaron Maria Perez. Zij maakten het verschil in de Dordtse derby.


Niet onbelangrijk was ook de openingstreffer van Sadik Karasahin uit een hoekschop van Maarten Zilverschoon in de tiende minuut van de wedstrijd. Overigens was de 0-1 een logisch gevolg van de ontwikkelingen in het veld. DFC was de betere ploeg en verkreeg kansen via onder andere Coskun Altintas en Marvin Hooplot.


Het tweede doelpunt liet echter nog op zich wachten, nadat een zuivere treffer van Sadik Karasahin door scheidsrechter Bruinooge uit Zeeland vanwege buitenspel was geannuleerd. In de 37ste minuut kon de rood-witte aanhang wel juichen. Na een daverend doelpunt van Marvin Hooplot. Vanaf ruim twintig meter verzond hij een afstandsschot direct in de kruising van het doel. Het leek de beslissing in de Dordtse derby.


Alleen vertoonde EBOH meer veerkracht dan verwacht en sloeg de nonchalance bij DFC toe. Zodoende kon doelman Danny Peters zich in de slotfase van de eerste helft en na rust toch nog een aantal keren onderscheiden. Het was dan ook in belangrijke mate aan de sluitpost te danken dat EBOH niet alsnog de aansluiting terugvond. Met de 0-3 van junior Aaron Maria Perez in de slotfase van het duel was de strijd vervolgens definitief beslist.


ODS en Emma nog. En dan… Maar het gevaar om de titel in derby’s te verspelen ligt altijd nog op de loer. Gemakzucht kan een slechte raadgever zijn. In de trant van “dat doen we wel even tegen ploegen uit de onderste helft van de ranglijst.” (Verslag Peter de Roo)


EBOH-DFC 0-3 (0-2). 10. Sadik Karasahin 0-1, 37. Marvin Hooplot 0-2, 85. Aaron Maria Perez 0-3.


Opstelling DFC: Danny Peters; Davey Bommel, Marcel van Nes, Marco van Woerkom, Louisiano Trinidad; Maarten Zilverschoon, Merijn van Groesen, Marvin Hooplot, Mark Jongeneel (46. Aaron Maria Perez); Coskun Altintas, Sadik Karasahin (72. Davut Sahan).


Meer foto´s van Babs van Beusekom zijn te vinden op:


http://picasaweb.google.nl/DFC1.2009/EBOH1DFC1#


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com