4D (2): DFC manoeuvreert zich in mindere positie aan vooravond van topduel

1 april 2009 776x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 4D (2): DFC manoeuvreert zich in mindere positie aan vooravond van topduel

DFC heeft twee kostbare punten ingeleverd om het kampioenschap van de vierde klasse D van het zaterdagamateurvoetbal. Het inhaalduel tegen Noordeloos, één van de minst aansprekende tegenstanders van de competitie, eindigde in een 1-1 gelijkspel. Met dat resultaat kon de Dordtse thuisclub niet ontevreden zijn. De bezoekers kenden zelfs tot ver in de tweede helft uitzicht op een overwinning.


Pas elf minuten voor tijd was het invaller Marvin Hooplot, die DFC na een benutte strafschop, nog enigszins de illusie gaf dat er voor de Dordtenaren in het armzalige duel nog meer te halen viel. Dik in blessuretijd was dat haast nog het geval geweest, maar deze keer trapte Hooplot de penalty rechtstreeks in de handen van de doelman van Noordeloos.


Een 2-1 overwinning was voor het elftal van trainer Laurens Gerlich ook een te grote beloning geweest. DFC kon in de lichtwedstrijd nauwelijks overtuigen. In gedachten waren de Dordtenaren waarschijnlijk al bezig met de topper van zaterdag tegen Peursum, die uitsluitsel moet geven over het kampioenschap.


De concurrent heeft daarbij nu het voordeel dat het twee punten meer in zijn bezit heeft. DFC heeft zich daardoor in een mindere uitgangspositie gemanoeuvreerd. Bovendien zullen er zaterdagmiddag drie spelers zo goed als zeker niet bij zijn. Marco van Woerkom met een liesblessure en Merijn van Groesen vanwege een rode kaart in de slotfase van de wedstrijd tegen Noordeloos. Nog ernstiger is de afwezigheid van spits Davut Sahan, die met vermoedelijk een gebroken neus, tegen de nummer voorlaatst van de ranglijst uitviel. Voor hem is het seizoen misschien al ten einde.


Enige meevaller voor trainer Laurens Gerlich is dat middenvelder Robin Ramesar na een schorsing weer terugkeert. Zijn creatieve inbreng kan DFC tegen Peursum goed gebruiken, want tegen Noordeloos waren de kansen op een doelpunt op de vingers van één hand te tellen.


In de eerste helft waren dat voornamelijk afstandsschoten van Maarten Zilverschoon, en na rust een enkel plaagstootje van Ibo Karasahin. Het was allemaal onvoldoende om Noordeloos na het doelpunt van Arco van Meerkerk echt in verlegenheid te brengen. Een strafschop van Marvin Hooplot behoedde DFC vervolgens voor de derde nederlaag van het seizoen. (Verslag Peter de Roo)


DFC-Noordeloos 1-1 (0-1). 8. Arco van Meerkerk 0-1, 79. Marvin Hooplot (strafschop) 1-1. Rode kaart: Merijn van Groesen (DFC) en Danny Venema (Noordeloos).


Opstelling DFC: Danny Peters; Davey Bommel, Marco van Woerkom (74. Mark Jongeneel), Marcel van Nes; Louisiano Trinidad, Davut Sahan (42. Marvin Hooplot), Merijn van Groesen, Stephan van Beusekom; Coskun Altintas, Maarten Zilverschoon, Sadik Karasahin (57. Ibo Karasahin).


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com