4D (2): DFC beslist opnieuw onplezierige derby pas in het tweede bedrijf (0-3)

25 april 2009 1680x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 4D (2): DFC beslist opnieuw onplezierige derby pas in het tweede bedrijf (0-3)

Nog één wedstrijd en dan kan de kampioensvlag voor DFC in de top van de mast. SC Emma is het komende weekeinde het laatste obstakel op weg naar victorie. Dan kan de promotie naar de derde klasse van het zaterdagamateurvoetbal aan de Reeweg-Oost worden gevierd.


Vandaag heeft ODS er echter van alles gedaan om dit op handen zijnde feestje te verstieren. DFC won, met 0-3, maar vraag niet hoe. Vanaf de eerste minuut van de wedstrijd gooide de opponent alles in de strijd om het de kampioenskandidaat zo moeilijk mogelijk te maken. De Dordtse derby ontaardde daardoor in een ordinaire schoppartij, vooral door de inbreng van ODS.


De nieuwbakken vereniging in het Dordtse, na de afscheiding van SC Emma, kreeg daarbij volop de gelegenheid van scheidsrechter Koorenmans uit Oudenbosch, die de meest smerige overtredingen over zijn kant liet gaan. Het grootste slachtoffer bij DFC was de jeugdige invaller Aaron Maria Perez, die in blessuretijd gesteund door de toegesnelde Cees van der Sluis en verzorger Hans van den Berg van het veld werd gedragen. Later bleek de kwetsuur gelukkig mee te vallen.


Het pleit voor DFC, het elftal van trainer Laurens Gerlich, dat het kopje erbij werd gehouden. Na een vlakke eerste helft, met uitsluitend een kansje van Ibo Karasahin, betaalde zich dat na rust direct uit. Ibo Karasahin verscheen in het strafschopgebied in een kansrijke positie, zodat ODS-aanvoerder Sponserlee niets anders restte dan de spits hardhandig een halt toe te roepen. Een tweede gele kaart was het gevolg. En Marvin Hooplot benutte in 59ste minuut de penalty feilloos.


Vanaf dat moment was de derby direct gespeeld. Met een numerieke was het uitsluitend wachten op de tweede treffer van DFC. Diep in blessuretijd drukte Robin Ramesar kennelijk onverwacht af en blunderde ODS-doelman Roelof Korstanje door de bal onder zijn lichaam in het doel te laten verdwijnen. De 0-2 was voor het Dordtse rood-en-wit alles bevrijdend. Vervolgens herhaalde Aaron Maria Perez zijn kunststukje van vorige week bij EBOH door het derde doelpunt van DFC bij te schrijven.


Nog één hindernis te gaan. Met een goede uitkomst in de derby tegen SC Emma kan het kampioenschap bij Dordts oudste voetbalvereniging worden gevierd. Een kroon op het werk van trainer Laurens Gerlich. En uiteraard zondermeer een verdienste van de jeugdige spelersgroep. (Verslag Peter de Roo)


ODS-DFC 0-3 (0-0). 59. Marvin Hooplot (strafschop) 0-1, 90+4. Robin Ramesar 0-2, 90+9. Aaron Maria Perez 0-3. Scheidsrechter: Koorenmans (Oudenbosch). Rode Kaarten: Marcel van Nes (DFC) en Sponserlee (ODS).


Opstelling DFC: Danny Peters; Davey Bommel, Marcel van Nes, Marco van Woerkom, Louisiano Trinidad; Mark Jongeneel, Robin Ramesar, Marvin Hooplot (86. Aaron Maria Perez); Ibo Karasahin, Sadik Karasahin (52. Maarten Zilverschoon/64. Davut Sahan), Coskun Altintas. 


Meer foto´s van Babs van Beusekom zijn te vinden op:


http://picasaweb.google.nl/DFC1.2009


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com