Veteranen DFC zijn hun ongeslagen status kwijt*Meerkerk te sterk met 2-8

20 maart 2009 613x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Veteranen DFC zijn hun ongeslagen status kwijt*Meerkerk te sterk met 2-8

Het dit seizoen geformeerde Veteranenteam van DFC speelde donderdagavond thuis z´n tweede officiële wedstrijd. Nadat in januari nog gewonnen werd van het “oude 4e “, moesten de 40+’ers nu hun meerdere erkennen in Meerkerk 7 (2-8).


Op het hoofdveld van DFC, dat deze week weer werd voorzien van een flinke laag zand (inclusief kiezelsteentjes), ging het de eerste helft aardig gelijk op. Nadat een kopbal van Arie Delmotte, na goed voorbereidend werk van Duco Bolte, met de hand uit het doel werd geslagen, benutte Gerrit de Man vanaf 11 meter het buitenkansje (1-0). Nog voor de thee wist Meerkerk tweemaal aan de aandacht van de DFC-defensie te ontsnappen. Oud DFC’er William de Bruijn was daarbij éénmaal trefzeker.


In de tweede helft werd het veld voor de DFC’ers te groot, meldt teamchef Arie Delmotte. ,,Het middenveld werd overlopen én daarbij het gegeven dat steeds meer DFC’ers “uit de positie gingen lopen”, leverde nog een zestal treffers op voor Meerkerk dat onder leiding stond van de 61-jarige captain, en ook oud-DFC’er, Karel Martens.´´ Tussen de bedrijven door wist Jan Balder nog éénmaal het net te vinden voor de oudsten van DFC.


Na afloop werd er door beide ploegen nog lang gezellig nagepraat, over de goals en de spelsituaties, in de DFC-kantine. En zo hoort het ook.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com