Thé-Dansant voor spelers en supporters clubs met een grote voetbalhistorie

16 maart 2009 686x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Thé-Dansant voor spelers en supporters clubs met een grote voetbalhistorie

Een trouwe Haagse bezoeker van de website van DFC stuurde de Nieuwsbrief van 12 maart jl. van de Amsterdamse voetbalclub AFC door naar de eindredactie van de DFC-site.


Naar aanleiding van de remake van de stokoude klassieker HBS tegen AFC afgelopen zondag voor de hoofdklasse, wordt in de AFC Nieuwsbrief een overzichtje gegeven van grote Hollandse voetbalclubs met een echte historie. DFC ontbreekt dus niet.


We citeren de nieuwsbrief: ,,Zondag 15 maart a.s. staan er veel interessante wedstrijden op het programma en AFC moet naar onze debuterende vrienden uit Den Haag, HBS. Reeds in de vorige eeuw, 89 jaar geleden, ontmoetten AFC en HBS elkaar in competitieverband. De 1e klasse van het seizoen 1919-1920 bestond toen uit: VOC, HVV, Blauw Wit, Ajax, Haarlem, UVV, Sparta, DFC, HFC, Quick, HBS en AFC, wat een voetbalgeschiedenis! ´´


,,Tijdens de thuiswedstrijd tussen AFC en HBS op 26 oktober 2008 spraken de besturen van beide clubs met elkaar af om na afloop van de wedstrijd HBS-AFC een “feestje” te organiseren, ongeacht de uitslag. De feestcommissie van HBS heeft dit opgepakt en wij ontvingen het bericht dat alles geregeld is voor een Thé-Dansant voor alle spelers en supporters van beide verenigingen van 16.00 uur tot 17.30 uur.´´


Eindredacteur Fred van Dongen van DFC´s website: ,,Best een goed idee en een prima aanleiding om te pogen de historische banden met die andere oude grote clubs weer aan te halen. Misschien kunnen we beginnen met een beperkt toernooi in eigen huis waar we elk jaar steeds twee of drie van die bevriende roemruchte clubs uitnodigen. En gewoon een tent op een bijveld neerzetten voor de disco en in het clubgebouw een soort Thé-Dansant. Of omgekeerd natuurlijk. Bereik je de jonge en de oude generatie mee en creëer je behoorlijk wat publiciteit in deze tijden vol nostalgie´´.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com