SPONSORAVOND (2): Mister Feyenoord Gerard Meijer woont al 23 jaar in Dordt

12 maart 2009 967x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor SPONSORAVOND (2): Mister Feyenoord Gerard Meijer woont al 23 jaar in Dordt

DFC-voorzitter Ger Hüsen, tot voor kort onderwijsdirecteur, kent Feyenoord-verzorger Gerard Meijer ´van school´ en dat had een stimulerende werking op het vraaggesprek tijdens de sponsorbijneenkomst van woensdagavond.


Ger: ,,Gerard woont in de Dordtse wijk waar ook één van de scholen is gevestigd waarvan ik directeur ben geweest.  Bij verkiezingen werd het schoolgebouw gebruikt als stembureau. En daar kwam Gerard steeds zijn stem uitbrengen. In trainingspak, eigenlijk zo op weg naar Feyenoord. Ik sprak hem een keer aan en vertelde hem dat de kinderen het natuurlijk heel leuk zouden vinden als ze wat posters en ander Feyenoord-materiaal  konden krijgen voor bijvoorbeeld werkstukken. En ja hoor, de dag er op kwam Gerard langs met een heel pakket Feyenoord-spullen. Dat typeert hem: een bescheiden mens die graag anderen pleziert´´.


Gerard Meijer werd op 12 augustus 1935 geboren in Rotterdam. Op 27 augustus 1959 pakte de toen 24-jarige Gerard Meijer zijn ‘tassie met verband en olie’ en tufte op zijn scootertje richting De Kuip. Feyenoord moest Europees tegen Lokomotiva uit Tsjechoslowakije en zat zonder masseur. ,,Ik bandageerde wat en maakte kennis met spelers. Manager Brox zei: Ga maar effe op de gang. Drie tellen later roept-ie me terug. Ze willen je houwen. Cor van der Gijp, midvoor: Maar we weten nog niet voor hoe lang. Nou, lang dus.”


Inmiddels staat vast dat Meijer volgend jaar na een halve eeuw Feyenoord-dienst een stapje terug doet maar niet van plan is De Kuip de rug toe te keren. ,,Ik heb een verbintenis voor het leven met Feyenoord en vind dat ik de Feyenoord-cultuur moet blijven bewaken. En die cultuur is orde, netheid en discipline´´.


Zo´n 23 jaar geleden verhuisde Gerard naar Dordrecht, waar hij nog altijd woont. ´Mijn meissie komt uit Dordrecht. Het is een stad met leuke mensen en een mooie oude binnenstad´. In zijn ´nieuwe´ woonstad Dordrecht maakte Gerard al snel vele vrienden. Zoals zijn buurman Ger Loeve, inderdaad een van de bekendere Dordtse (ex)horeca-ondernemers en al decennialang trouw ondersteunend lid van DFC.  


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com